JTI, de zece ani la TIFF. Polina, un film despre dans și devenire

Tudor Giurgiu şi Gilda Lazăr
Tudor Giurgiu şi Gilda Lazăr

JTI a prezentat ieri, la Transilvania International Film Festival (TIFF), proiecția specială a filmului Polina, o extraordinară poveste despre dans, dragoste și descoperire de sine.

JTI a prezentat ieri, la Transilvania International Film Festival (TIFF), proiecția specială a filmului Polina, o extraordinară poveste despre dans, dragoste și descoperire de sine. Filmul este regizat de marele coregraf francez Angelin Preljocaj și de Valérie Müller, având-o în distribuție pe Juliette Binoche.

De-a lungul timpului, JTI și-a asociat numele cu cele mai desăvârșite expresii ale dansului. Întâlnirile JTI, eveniment anual devenit un reper cultural de excepție, a devenit o marcă națională a calității pentru dansul contemporan.

În cadrul TIFF, JTI continuă tradiția Întâlnirilorși prezintă la fiecare ediție filme de artă, legate de lumea dansului: Mr. Gagaîn regia luiTomer Heymann, La Danse în regia lui Frederick Wiseman, Pantofiorii roșii, în regia lui Michael Powell și Emeric Pressburger, Pina lui Wim Wenders, premiera, în România, a proiecției 3D, Ballroom Dancer, regizat de Andreas Koefoed și Christian Holten Bonke, Dancing on broken glass, regizat de Marek Ťapák sau Păsări rare, în regia lui T.M. Rives sunt câteva dintre proiecțiile memorabile de la Cluj.

 

(w670) Anastasia

Anastasia Shevtsova în Polina


„Este întotdeauna o provocare să găsim în fiecare an o nouă producție cinematografică dedicată dansului, pentru a onora colaborarea noastră  cu JTI. Scotocim de fiecare dată printre filmele din toată lumea pentru a găsi povești despre dans, demne de a fi aduse în fața dumneavoastră”, a spus directorul TIFF, regizorul Tudor Giurgiu.

Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications JTI România, a declarat pe scena cinematografului „Florin Piersic” din Cluj: „De ani buni, JTI se identifică cu dansul contemporan la superlativ. Și, de 10 ani, JTI este partener al TIFF. În fiecare an aducem la Cluj câte un film cu și despre dans contemporan. Anul acesta este Polina, un film care vorbește despre devenire, despre alegere și despre descoperirea vocației.”

(w670) Secvenţă

Secvenţă din film

Gilda Lazăr a amintit că personajul principal al filmului Mr. Gaga prezentat la TIFF anul trecut de JTI, coregraful israelian Ohad Naharin, director al Batsheva Dance Company, va fi prezent în acest an la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, unde va primi un premiu înmânat de JTI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel