Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Jianu, probleme cu PNRR. A observat niște lipsuri mari la un capitol deosebit de important

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Florin Jianu a atras atenţia asupra faptului că PNRR-ul României are lipsuri mari la un capitol deosebit de important. 

Florin Jianu - Președinte al Consiliului Național al IMM-urilor din România, fost ministru pentru IMM-uri și Mediu de Afaceri, precum și vicepreședinte al SMEunited, cea mai mare asociație din Europa care reprezintă mediul de afaceri și IMM-urile a tras un semnal de alarmă asupra modului în care autorităţile române au întocmit PNRR-ul.

Jianu a făcut referire la programele pe care le-a susţinut în perioada în care a ocupat funcţia ministerială, subliniind faptul că ţintele de atunci au fost atinse iar acum ar fi nevoie de o strategie actualizată în privinţa IMM-urilor:

"Legat de numărul de IMM-uri... am avut un obiectiv şi l-aş transmite şi colegilor mai tineri care vin în diverse funcţii publice: în primul rând trebuie să vadă dincolo de imediatul acestor funcţii şi care înseamnă nişte acţiuni pompieristice în a stinge tot felul de ‚incendii’ care se aprind în fiecare zi. Trebuie să priveşti şi dincolo de această perspectivă imediată. (...) Cred că primul lucru pe care trebuie să-l stabileşti e ţinta, unde vrem să ajungem ca ţară, ce ne propunem. În mediul economic am pus o ţintă. De aceea am spus: 670.000 de IMM-uri şi 3,2 milioane de angajaţi. Suntem la peste 3,5-3,6 milioane de angajaţi, iar în ceea ce înseamnă cifrele pe IMM-uri de asemenea stăm bine. Avem undeva, dacă e să le adunăm pe toate, avem aproape 1,2 milioane de lucrători. Asta înseamnă şi PFA-uri, şi întreprinderi individuale, dar şi SRL-uri. Sunt praguri care au fost stabilite în 2014 pentru anul 2020.

Mi se pare trist să ne uităm că în PNRR-ul României ne raportăm tot la strategia IMM-uri 2020. Nu mai are legătură, noi trebuie să facem o nouă strategie, să ne raportăm la un nou orizont, să ne uităm la viitoarea perioadă programatică a fondurilor, pentru că ele vor veni pe baza unor strategii de ţară. Ori în momentul de faţă eu nu aud nimic nici de strategia pe competitivitate, nici de o strategie nouă pentru IMM-uri. Eu m-aş uita şi aş face şi o strategie pentru startup-uri", a declarat Florin Jianu la emisiunea "Din culisele Europei", realizată de Claudia Ţapardel la DC News TV.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel