IRL a lui Chiliman și Moisescu intră în Alianța D.A, anunță MRU

mihai-razvan-ungureanu dc
mihai-razvan-ungureanu dc

Președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, spune că Inițiativa România Liberală, creată de foștii membri PNL Andrei Chiliman și Vlad Moisescu, se va alătura Alianței D.A (FC - PNȚCD), și precizează că nu s-a semnat încă un protocol, dar e doar o chestiune de zile.

Ungureanu susține că o coagulare a forțelor anti-USL este necesară pentru a împiedica transformarea României într-o democrație "de vitrină". Un dialog în acest sens a fost început deja cu formațiunile de dreapta.

"Dialogul a fost deschis în urmă cu două săptămâni şi jumătate, prima etapă de dialog, practic, concluziile primei etape au fost trase la sfârşitul zilei de 25 mai, după Congresul UDMR. Eu aş corobora rezultatele dialogului nostru, acestei prime etape, cu declaraţiile politice ale altor formaţiuni, fie ele partide politice, fie organizaţii non guvernamentale. Şi mă bucură să văd că numărul vocilor care înţeleg că este nevoie de unitate în acţiune începe să crească. Întâi lumea a fost reticentă şi încetul cu încetul vocile încep să se adauge. În momentul de faţă, împărtăşim la nivelul Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr, cu PNŢCD, aceleaşi puncte de vedere - listă comună la europarlamentare, candidat comun la prezidenţiale, federarea formaţiunilor politice de dreapta, în 2016. Asta este oricum convenit la nivelul conducerii Alianţei. Pe această platformă, se alătură practic o identitate de vedere şi o formaţiune nonguvernamentală, este vorba de Iniţiativa România Liberală", spune MRU.

PDL, dorită în platforma "anti-USL"

Ungureanu spune că IRL va fi primită în alianța D.A pentru că are doctrină liberal conservatoare și scop politic.

Discuții există și cu PDL, urmând ca partidul lui Vasile Blaga să se decidă dacă va adera la platforma anti-USL.

"Dialogul cu PDL continuă şi la un moment dat îşi vor exprima părerea la acest plan. Vedem că există voci pozitive dinspre Mişcarea Populară. Urgenţa şi necesitate (unităţii forţelor anti USL - n.r.) încep să fie înţelese", a conchis Mihai Răzvan Ungureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel