Irina Alexe REVINE la MAI, la propunerea USR PLUS. Adrian Câciu: În momentul în care te angajezi la stat, pensia ar trebui suspendată

Sursă foto: Facebook Adrian Câciu
Sursă foto: Facebook Adrian Câciu

Irina Alexe revine în Guvern la propunerea USR PLUS. Economistul Adrian Câciu susține că în astfel de cazuri, pensia ar trebui să fie suspendată.

Irina Alexe s-a pensionat la vârsta de doar 42 de ani și în 2016 încasa o pensie de 13.000 de lei. Acum ea revine în Guvern la propunerea USR PLUS, care a readus-o la conducerea Ministerului de Interne. Mai exact, ea a fost propusă ca secretar de stat, funcție pe care a mai deținut-o în anul 2016, în Guvernul Cioloș.  Economistul Adrian Câciu a comentat acest caz, afirmând că în momentul în care o persoană se angajează din nou la stat, pensia ar trebui să fie suspendată.

"Încrederea în valori se stinge pe zi ce trece când vezi astfel de cazuri. Din punctul meu de vedere, în momentul în care te angajezi la stat, pensia ar trebui să se suspende. Contribui, când termini cu statul, se plătește mai mult ceea ce ai contribuit, dar mi se pare incorect ca pensia să se cumuleze cu salariul, fie că pensia este specială sau este cea de limită de vârstă. Putem să vedem niște situații în care o persoană ajunge să câștige mai mult decât președintele României. Ori ajungem în anumite situații în care astfel de cazuri de la un anumit nivel încolo se pot impozita și pot să echilibreze tot ce înseamnă masa pensionarilor speciali sau nu, ori facem alte restricții, adică suspendarea pensiei.", a declarat Adrian Câciu la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: USR PLUS, o nouă numire CONTROVERSATĂ în Guvern. Irina Alexe, "pensionara de LUX" la 42 de ani, REVINE la MAI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel