InfoCons, ALERTĂ. 53 de măști NECONFORME. ATENȚIE ce cumperi!

InfoCons a transmis o alertă pentru noi măști neconforme apărute pe piață. 

"InfoCons revine cu o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase, pentru încă 12 noi tipuri de măști de protecție neconforme care se adaugă la cele cinci alerte transmise anterior. Prima alertă a fost transmisă în data de 28 Aprilie 2020 pentru 4 tipuri de măști, cea de-a doua alertă a fost transmisă în data de 9 Mai 2020 pentru alte 7 noi tipuri de măști.,cea de-a treia alerta in data de 22 Mai 2020 pentru alte 6 noi tipuri de masti, cea de-a patra alerta in data de 29 Mai 2020 pentru alte 15 tipuri de masti, cea de-a cincea alerta in data de 05 Iunie 2020 pentru alte 7 tipuri de masti, cea de-a sasea alerta transmisa in data de 19 iunie 2020 pentru alte 2 tipuri de masti. Astfel numericul măștilor de protecție neconforme ajunge la 53", a transmis Infocons.

Ce spune președintele InfoCons

"Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.  Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate în baza Legii nr. 55/2020, art.65, lit.H, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei", au completat.

"Mastile te apara cu adevarat sau iti cauzeaza si mai mult rau?! In conditiile in care astazi COVID 19 este inca prezent dar si din perspectiva utilizarii zilnice, sa fim de doua ori mai atenti de unde cumparam aceste produse si daca sunt conforme. Citeste eticheta! Nu te lasa pacalit!", susține Sorin Mierlea, Președinte InfoCons.

Iată măștile la care trebuie să ai grijă

Tip de risc:  Risc chimic, Riscuri pentru sănătate/altele  

Produsul promovează un potențial biocid și un potențial de protecție împotriva particulelor virale și a altor microorganisme, dar nici capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată și nici utilizarea sa ca produs biocid nu a fost autorizată de organismele și actele legislative europene relevante.În consecință, produsul nu se dovedește a fi sigur pentru uzul uman, nu îndeplinește cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, nu protejează în mod corespunzător atunci când este combinat cu măsuri suplimentare./produsul/produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și echipamentele individuale de protecție.

Tip de risc:  Riscuri pentru sănătate/altele  

Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 82 %).În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel