Încheiere emoționantă a ediției XXIV a FITS

Artificii. Foto Cristian Cojocariu
Artificii. Foto Cristian Cojocariu

Duminică, 18 iunie, este ziua care a marcat finalul ediției a XXIV-a a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, una în care toate artele spectacolului au primit atenție specială atât din partea organizatorilor, cât și din partea publicului. Secțiunea de circ contemporan a fost, cu siguranță, una dintre cele mai urmărite ale acestui an, iar reprezentațiile de dans contemporan au fost susținute cu casa închisă.

Duminică, 18 iunie, este ziua care a marcat finalul ediției a XXIV-a a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, una în care toate artele spectacolului au primit atenție specială atât din partea organizatorilor, cât și din partea publicului. Secțiunea de circ contemporan a fost, cu siguranță, una dintre cele mai urmărite ale acestui an, iar reprezentațiile de dans contemporan au fost susținute cu casa închisă. Teatrul clasic și modern s-a îmbinat, în preferințele spectatorilor, cu spectacolele itinerante de pe străzile Sibiului, opinia unanimă a publicului fiind că FITS 2017 a fost o ediție cu adevărat memorabilă.

(w670) Elitele Te

Elitele Teatrului la acordarea Stelelor

Ultima zi de festival a readus cer senin la Sibiu odată cu începerea reprezentațiilor de stradă, mii de oameni călătorind din centrul orașului înspre lumile imaginate de artiștii invitați. Și în sălile de spectacole publicul a avut parte de un festin teatral, Naharin`s Virus, Faust, Ritualul tobelor coreene sau Iliada aflându-se printre alegerile celor care au preferat reprezentațiile de interior.

(w670) Liliana Tu

Liliana Ţuroiu înmânând premiul compozitorului Vasile Şirli 

Kadebostany, trupa elvețiană cu propria identitate stilistică vizuală, a susținut un concert în Piața Mare din Sibiu, imediat după spectacolul itinerant Fantastica lume a insectelor gigant, în prezența câtorva mii de oameni veniți să se bucure de frumusețea muzicii live.

FITS 2017 s-a încheiat, ca de obicei, cu un intens foc de artificii, oferit de organizatori tuturor celor care au asistat în aceste zile la bucuria de a primi iubire dăruită prin intermediul artelor spectacolului. Ziarul Orizontal, scris cu iubire de Dan Perjovschi, a fost loc de întâlnire pentru toți cei care au dorit să audă concluziile celei de-a XXIV-a ediții a FITS, împărtășite de Președintele festivalului, Constantin Chiriac.

„Am fost foarte norocoși în acest an, niciun spectacol n-a fost anulat din cauza vremii, chiar dacă peste tot în țară s-au anunțat furtuni puternice.

V-am oferit și vă oferim în continuare visurile noastre și mulțumesc din inimă celor care au făcut ca acest festival să se întâmple. Mulțumesc minunatei noastre echipe și acestui oraș care este atât de mândru de festival. Mulțumesc și voluntarilor și părinților lor care au înțeles că e nevoie de implicare pentru a crește frumos pe mai departe.

Cred că e important ca tot ceea ce facem aici să fie multiplicat și adaptat la nevoile fiecărei comunități. Vă mulțumesc și vouă, jurnaliștilor care stați cu microfoanele întinse și ne sprijiniți în dorința noastră de a transmite bucuria și emoția de aici, de la Sibiu”.

De asemenea, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu mulțumește partenerilor instituționali, sponsorilor, partenerilor media și co-organizatorilor.

(w670) Naharin's

Naharin's Virus

(w670) Ritualul t

Ritualul tobelor coreene. Foto Paul Băilă

 

(w670) Iliada

Iliada


Institututul Cultural Român s-a dovedit un partener important al festivalului

Cu o zi înainte, Aleea Celebrităților din Sibiu se îmbogățise cu șase personalități marcante din cultura „planetară“, aşa cum a numit-o directorul Festivalului, Constantin Chiriac. Vasile Șirli, Philippe Genty, Rimas Tuminas, Ohad Naharin, Marcel Iureș și Robert Wilson au fost artiștii ale căror nume au completat colecția de stele de pe aleea dintre zidurile-simbol ale Cetății Sibiului, "cetate care nu a fost cucerită până acum decât de artişti". Institutul Cultural Român (ICR) a fost reprezentat la festivitate de președintele instituției, Liliana Țuroiu, și de vicepreședintele Krizbai Béla Dan.

(w670) #EmojiPlay

#EmojiPlay. Foto Paul Băilă

Ceremonia de pe Aleea Celebrităţilor a continuat cu Gala Celebrităților, unde fiecare artist cu „stea“ a fost onorat, pe scena Sălii Thalia, de personalităţi invitate în cadrul FITS, ajuns la cea de-a 24-a ediţie.

Preşedintele ICR, Liliana Ţuroiu, i-a înmânat primul premiu compozitorului Vasile Şirli.

„Vasile Şirli este un artist extraordinar, un om cu adevărat delicat şi dedicat. Tema acestei ediţii a Festivalului este «Iubire», iar Vasile Şirli rămâne compozitorul de suflet al tinereţii noastre, autorul «Neîmplinitelor iubiri». Un om absolut fermecător, de încredere, pe care toţi cei care l-au întâlnit îl iubesc necondiţionat. Este o onoare şi o bucurie pentru mine ca, în numele Institutului Cultural Român, să-i decernez lui Vasile Şirli acest premiu în cadrul Galei Celebrităţilor de la Sibiu“, a declarat preşedintele ICR.

(w670) All over y

All over your face. Foto Sebastian Marcovici

(w670) Desteptare

Deşteptarea Primăverii. Foto Sebastian Marcovici

ICR a continuat, și în acest an, parteneriatul bine statornicit cu o manifestare artistică autohtonă care a dobândit o relevanță mondială. Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului a propus, în perioada 9-18 iunie 2017, un program care a adus în orașul de pe Cibin peste 2.850 de artiști din peste 70 de ţări.Companii de renume din domeniul artelor spectacolului, regizori români şi străini, critici, operatori din turismul cultural local şi regional, operatori culturali străini, zeci de mii de spectatori din comunitatea locală, regională şi internaţională s-au întâlnit la Sibiu pentru a întregi, pe parcursul a zece zile, sărbătoarea Thaliei.

(w670) Variatiuni

Variaţiunile Goldberg. Foto Dragoş Dumitru

(w670) Soldatul d

Soldatul de ciocolată. Foto Adi Bulboacă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel