Începe școala pe 1 octombrie 2020? Ce spune Chirieac

Analistul politic Bogdan Chirieac a tras primele concluzii „la cald” după apariția posibilității ca școala să înceapă fizic din 1 octombrie.

„Nu este vorba despre începerea școlii, ci despre alegerile locale. Dacă școala începe pe 14 septembrie, pe 22 septembrie vom avea o explozie de infectări. Așa a fost în toate statele, avem informațiile din toată presa internațională, sunt și în presa din România. O căutare pe Google e suficientă”, a transmis Chirieac, la Antena 3.

„Când ajungi la 3-4.000 de infectări pe zi, o să vezi că ATI-urile sunt depășite, capacitatea este excedată. Atunci, sigur nu mai poți face alegeri locale. Cred că premierul a analizat acest lucru fiindcă ce spune este perfect corect. Se termină vacanța, așa a fost în Franța, în Germania, începe școala și automat vei avea o creștere a infectărilor. Lasă că nu au măști, tablete, toate alea... Atât, jos pălăria pentru sistemul medical”, a explicat analistul politic.

Problema fundamentală pentru guvern: începutul școlii amână alegerile

„Problema este că dacă începi pe 14, nu mai ții alegerile pe 27. Nu o să se poată efectiv, la numărul de infectări. Atunci, singura soluție logică, dacă vor alegeri pe 27 septembrie, că am înțeles că decizia e deja luată, este să amâni cumva școala, dar nu o să poți face școală pe 1 octombrie. Alegerile sunt pe 27, sălile de clasă se eliberează pe 28, ai nevoie de timp, nu poți nebuliza 18.000 de secții de votare, majoritatea școli. E absurd să crezi acest lucru. Poate trebuie mai multe zile, ca să fii sigur că intră copiii”, a mai spus Bogdan Chirieac.

„Este o amânare pentru a se putea desfășura alegerile și oricum vom avea o creștere de infectări din cauza alegerilor. Este evident acest lucru. O să avem o creștere din cauza alegerilor, după care e bine să așteptăm cumva să ne mai liniștim și, din 7 octombrie, să începi școala. Mai departe... ce-o vrea Dumnezeu, fiindcă în sistemul medical, în opinia mea, sunt niște eroi”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel