În mai 2023, vine rândul PSD să dea premierul, spune Marcel Ciolacu: În acest moment, eu sunt desemnat

Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va prelua cu certitudine funcţia de premier din luna mai 2023, atunci când, conform protocolului de rotaţie din coaliţie, trebuie să se schimbe premierul, dar şi miniştrii. 

"În acest moment, pot spune cu certitudine că, dacă domnul Ciucă va deveni preşedintele Partidului Naţional Liberal, sută la sută postul de prim-ministru în mai 2023 va reveni PSD. Cine va fi desemnat de către PSD, vom vedea în acel moment. În acest moment, sunt eu desemnat, dar mai avem un an de zile până atunci", a declarat Marcel Ciolacu la Punctul Culminant, emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV. 

"Cu certitudine, dacă dl Ciucă va deveni preşedintele PNL, din mai 2023, funcţia de premier va fi preluată de PSD. E şi normal să fie aşa!", a reiterat Marcel Ciolacu, întrebat dacă este sigur că aşa se va întâmpla. 

"Înţeleg că domnul Ciucă, din calitatea de prim-ministru, ulterior va fi propunerea PNL la preşedinţia România. Întrebarea mea este, pentru că am mai comentat alegeri care s-au desfăşurat într-un context de partide de coaliţie care au început să îşi rupă picioarele pentru că aveau candidaţi diferiţi la preşedinţie, veţi putea dvs să lucraţi, ca prim-ministru, cu liberalii care nu vor avea interes politic ca dvs să reuşiţi?", a întrebat Victor Ciutacu. 

"Eu cred că românii vor acest pachet social care să fie sustenabil. Pe urmă, vom vedea. E prima oară când spun că este normal ca, dacă domnul Ciucă devine preşedintele PNL, să ne revină nouă funcţia de premier din mai 2023. Eu le-am zis colegilor mei din PSD că s-a terminat cutuma ca preşedintele partidului să fie automat şi candidatul pentru funcţia de preşedinte. E decizia luată cu colegii mei şi o susţin. Vor fi alegeri interne în fiecare judeţ, fiecare primar, viceprimar, ales local, se va exprima prin vot şi va spune cine e candidatul cel mai bun", a mai explicat Marcel Ciolacu. 

CITEŞTE Şi Nicolae Ciucă şi-a depus candidatura la preşedinţia PNL - Declaraţii de ultimă oră

La jumătatea lunii decembrie 2021, Ciolacu anunţa condiţia ca Nicolae Ciucă să rămână premier şi din 2023 

„Domnul Ciucă, din punctul meu de vedere, este un om capabil, un om care înțelege exact în ce s-a aruncat și un om foarte responsabil. Și sunt ferm convins că va avea un mandat bun de prim-ministru”, a spus Ciolacu, la România TV.

Întrebat de ce l-ar schimba Ciolacu pe Ciucă peste un și jumătate, dacă premierul PNL ar face din România noul Dubai, liderul PSD a spus că în aceste condiții îl va lăsa pe actualul premier în locul său.

„Categoric îl voi lăsa pe domnul Ciucă să fie în continuare prim-ministru dacă ajunge la asemenea performanțe. Asta înseamnă maturitate politică între oameni normali, niște patrioți, care iau niște decizii normale. Dar o coaliție funcționează pe baza unui acord politic”, a mai spus Ciolacu. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel