„Iarna”, spectacolul care a cucerit Bucureştiul în 2016, la Arad

Iarna, spectacolul montat de regizorul Mihai Măniuţiu la Teatrul Nottara în 2016, pe un text de Jon Fosse, va participa în perioada următoare la două festivaluri de prestigiu: sâmbătă, 6 mai, de la ora 19:00, va susţine o reprezentaţie în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Nou, la Teatrul „Ioan Slavici” din Arad, urmând ca în luna iunie să ia parte la Festivalul Internaţional de la Sibiu.

Montarea lui Măniuţiu a fascinat publicul şi cronicarii deopotrivă, fiind considerată una dintre producţiile-reper ale anului 2016. Succesul la public a determinat Teatrul Nottara să programeze spectacolul în câte două zile consecutive, pentru a face faţă cererilor, iar scenografia impresionantă, realizată de Adrian Damian, i-a adus nominalizarea pentru cea mai bună scenografie la premiile UNITER din acest an.

Iarna este un spectacol-poem, o instalație inedită despre dragoste și neliniște, despre frigul care poate cuprinde totul și care ne lasă adesea amorțiti în fața iubirii. O poveste stranie și delicată, în care vorbele nu comunică, tăcerile asurzesc, între „înăuntru” și „în afară” stă un zid de cuvinte înghețate, iar decorul spectaculos ne amintește de iarna deopotrivă grea și strălucitoare din noi. Printre fantome care ne bântuie și vise care ne trăiesc, în acest spectacol învățăm împreună să dansăm frenetic pe marginea prăpastiei.

(w670)

În Bucureşti, următoarea reprezentaţie a spectacolului va avea loc în data de 17 mai, în cadrul Festivalului „Nottara 70”, prin care instituţia sărbătoreşte cele şapte decenii de activitate. Detalii pe www.nottara.ro

Regia: Mihai Măniuțiu

Scenografia: Adrian Damian. Muzica: Mihai Dobre, Ana-Teodora Popa

Coregrafia: Andrea Gavriliu

Cu: Catrinel Dumitrescu, Andi Vasluianu, Andrea Gavriliu, Ştefan Lupu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel