EXCLUSIV  Hamlet – în criza adolescenței

Săptămâna viitoare se arată una extrem de bogată în oferte dramaturgice. În cadrul Excelsior Teen Fest - FESTin, la Odeon, luni 9 octombrie, începând cu ora 18.00 se joacă Hamlet, după W. Shakespeare, în regia Adei Lupu Hausvater, tradus și „remixat" de Ștefan Peca.

Printre protagoniști se numără Matei Chioariu, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Alexe Marius Andrei (alias Mc Bean) și alți tineri talentați actori. Spectacolul este o producție a Teatrului Național „Mihai Eminescu" din Timișoara, iar prezența solistului formației hip-hop Subcarpați, Mc Bean, dă savoare piesei, acesta primind și cele mai multe urale la sfârșitul reprezentației din 3 octombrie. Imaginea cristică i s-a potrivit mânușă în diversele ipostaze, prin cântec și atitudine „cool" hip-hoperul descifrând pentru cei prezenți sensuri ascunse ale mesajului shakespearian.

Publicul eterogen, format în mare parte din adolescenți, n-a prea avut timp de respiro pentru că regizorul a făcut în așa fel încât momentele maraton să fie alternate cu muzică și multă mișcare, scena bifurcându-se natural pe stânga și dreapta sălii, până la ieșire.
În viziunea doamnei Hausvater am întâlnit un Hamlet supra-modern și virtualizat, foarte atent la limbajul timpului și al trupului dar mai ales la specificitățile vieții de adolescent, cu îngrijorările și bucuriile aferente. Aviz părinților.
Deși fotografierea n-a fost interzisă, n-am văzut nici un blitz. Încântați, unii spectatori realizând discret live-uri pe Facebook și insta-story-uri pentru prietenii din listă sau urmăritori. Piesa merită văzută, cu „hashtagul" că ar fi fost onestă adăugarea încă unui cuvânt numelui Hamlet, sau măcar un diez, care să avertizeze spectatorul veteran de teatru dar și care să asume identitatea noii viziuni. Spun asta fără să doresc să o răzbun pe respectabila doamnă trecută de 60 de ani, fostă profesoară de română, care a stat în apropierea mea și care a plecat la pauză zâmbind înțepător, cu colțul gurii. Alt prinț al Danemarcei cunoscuse domnia sa, iar titlul o îndreptățea să vină entuziasmată la întâlnirea cu acela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel