George Mihăiță: Se lucrează la o ordonanță. Vor veni alții!

Stela Popescu, alături de George Mihăiţă, sâmbătă seară, la vernisarea expoziţiei dedicate artistei la Teatrul de Comedie
Stela Popescu, alături de George Mihăiţă, sâmbătă seară, la vernisarea expoziţiei dedicate artistei la Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie din Bucureşti a sărbătorit vineri, la Sala 'Radu Beligan', alături de actorii săi şi de invitaţi speciali, 57 de ani de la înfiinţare. George Mihăiță, directorul Teatrului, a dirijat prima melodie interpretată de Orchestra Medicilor și a trensmis un mesaj emoționant.

Momentul aniversar a fost deschis cu un scheci în care actorii Dorina Chiriac, Bogdan Cotleţ, Dan Rădulescu, Andreea Samson şi Lucian Ionescu au introdus publicul în atmosfera de culise a teatrului. În încheierea momentului au fost invitaţi să urce pe scenă şi cei mai noi actori ai trupei - Ilona Brezoianu, Anghel Damian, Ana Maria Turcu, Andreea Alexandrescu, Alexandru Conovaru, Dan Rădulescu, Liviu Pintileasa, Silviu Debu, Anca Dumitra şi Irina Ştefan.

Las alt dirijor în locul meu...

Trecerea către al doilea moment al serii, concertul Orchestrei Medicilor din România 'Dr. Ermil Nichifor', a fost făcut de actorul Mihai Bisericanu, care a prezentat publicului o scurtă istorie haioasă a apariţiei pianului. Prima melodie a serii a fost dirijată de George Mihăiţă, care le-a cerut atât muzicienilor, cât şi invitaţilor să se ridice în picioare pentru a cânta împreună 'La mulţi ani!'. 'Dirijez acest teatru de 15 ani. Mult, ar zice unii, alţii însă ar zice... foarte mult! Şi unii şi alţii au dreptate. Se lucrează acum la o ordonanţă, nu pot să-i spun de urgenţă, pentru că se lucrează de vreo cinci ani de zile, în care noi, directorii trecuţi de... trecuţi, să... aşa, încet-încet. Bravo lor! Îmi pare bine! Vor veni alţii mai tineri sau mai bătrâni în locul nostru. Cert este că m-am gândit să las un alt dirijor în locul meu, să vadă şi alţii cum este. De aceea îl chem, cu toată dragostea, pe Iosif Ion Prunner', a mai spus George Mihăiţă.

Seară muzicală la Comedie

Seara muzicală a început cu 'Divertisment în Re Major' de Mozart. 'Mica Serenadă' de Mozart a fost interpretată atât în varianta ei originală, cât şi într-o variantă umoristică. Din programul muzical al serii nu au lipsit Franz Liszt sau Johannes Brahms.

În fiecare an, pe 5 ianuarie, managerul George Mihăiţă îi adună la un loc pe actorii de astăzi şi pe foştii membri ai trupei, regizori, colaboratori sau doar prieteni ai instituţiei, pentru a sărbători încă un an din existenţa Teatrului de Comedie. La cea de-a 57-a aniversare au fost prezenţi, printre alţii, regizorul Lucian Giurchescu, actorii Valentin Teodosiu, Luminiţa Erga, Marius Florea Vizante, Delia Nartea, Dan Tudor, Radu Gheorghe, Ion Chelaru, Eugen Racoţi, Marius Bodochi, Ana Ciontea, Paul Chiribuţă, Lamia Beligan, Antoaneta Cojocaru şi Adrian Ciobanu, regizoarea Andreea Vulpe şi vicepreşedintele UNITER, Aura Corbeanu. 5 ianuarie 1961 reprezintă data la care noua instituţie înfiinţată şi condusă de Radu Beligan, Teatrul de Comedie, şi-a deschis porţile către public cu premiera spectacolului 'Celebrul 702' de Alexandru Mirodan, în regia lui Moni Ghelerter. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy