Gara deschide stagiunea la Teatrul Masca, în Militari

Teatrul Masca deschide stagiunea cu premiera “GARA”. Spectacolul va avea loc la sediul teatrului din Cartierul Militari, vineri, 21 octombrie și sâmbătă, 22 octombrie, începând cu ora 19.00.

 “GARA” este regizată de Mihai Mălaimare, care semnează și scenariul piesei. Surprinse timp de un ceas pe peronul unei gări, 12 personaje, cât tot atâtea destine, își reclamă, rând pe rând, dreptul la gest. În spatele fiecăruia dintre aceștia se află o poveste cât viața, iar singurul lucru comun este întâmplarea că se află aici și acum, așteptând un tren care pare că nu va sosi niciodată. Sau...


Gara nu este altceva decât punctul în care cele 12 vieți se intersectează, un pretext absurd care scoate la iveală tot ceea ce acești oameni simt nevoia să spună despre ei. Ca în fața unui judecător închipuit, personajele își adună curajul și își țin fiecare pledoaria, încercând nimic altceva decât să dovedească faptul că sunt vii.


"Gara este o turnantă, un spațiu de trecere prin care niște destine își plimbă clipa de glorie fără să bănuiască faptul că se află acolo pentru că așa trebuie, pentru că numai așa soarta fiecăruia poate deveni și soarta celorlalți, spune regizorul Mihai Mălaimare. Privită din perspectiva aceasta, gara este un adevărat creuzet în care se macină lucruri a căror semnificație depășește cu mult simpla întâmplare. Songurile sunt nu doar justificarea existenței și acțiunilor fiecăruia dintre personaje, ci și elementul moralizator, cel care contribuie la întregirea imaginii de adevărată tragedie antică în care sunt cuprinse acestea”, conchide autorul piesei.

Din distribuție fac parte actorii: Laura Dumitrașcu-Duică, Agnes Muschici, Petru Marginean, Zsuzsana Cerveni , Alina Crăiță, Valentin Mihalache, Sorin Dinculescu, Mihai Mălaimare, Anamaria Pîslaru, Ioana Răchită, Dora Iftode, Mădălin Mladinovici. Asistent regie este Laura Dumitrașcu-Duică, scenografia este semnată de Ana Stanciu, decorurile sunt realizate de Puiu Antemir, coregrafia este coordonată de Mariana Gavriciuc. Muzica este scrisă de Răzvan Alexandru Diaconu. Cântă Ana Dubyk, voce, iar la instrumente Jean Olteanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel