Gabriel Oprea sau culmea aritmeticii cu patru stele!

razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

M-am întrebat de multe ori ce explicții stau în spatele comportamentului celor care compun actuala putere. O fi vorba despre incompetență și prostie sau despre lipsa de educație peste care se suprapune un tupeu nemăsurat?

Ieri am ajuns la concluzia că nu mai are sens să-ți pui atâtea întrebări.Cu hârtiile în față îmi dau seama că multe din lucrurile pe care le vedem și le auzim sunt manipulări menite a le asigura celor cocoțați în funcții prezența cu orice preț la putere.

Îi mulțumesc pe această cale ministrului Apărării, domnului Gabriel Oprea și colaboratorilor săi apropiați că mi-au oferit posibilitatea să mă luminez.

Vă amintiți cu toții asigurările pe care domnul general cu patru stele le dădea pensionarilor militari, cum că pensiile sub 3000 de lei nu scad? Cu siguranță vă aduceți aminte și despre declarațiile potrivit cărora de fapt pensiile militarilor cresc în cea mai mare parte.

Ieri a venit scadența și ne putem da seama ca sub ochii noștri s-a derulat o întreaga operațiune de dezinformare.

Am prezentat în emisiunea Subiectiv cazul unui maior în rezervă care a avut “onoarea” de a primi o scrisoare semnată de ministrul Apărării prin care i se aducea la cunoștință faptul ca pensia i-a crescut. Putea vedea că așa stau lucrurile și pe pagina de web a ministerului când a verificat acest lucru tastând codul respectiv. Figura acolo cu 1589 lei faîa de 1519 cât avea până atunci. Nu era o creștere mare dar era ceva în plus iar asta dovedea că domnul ministru s-a ținut de cuvânt.

Marea surpriza a aterizat tot la cutia poștală și se numește decizie privind revizuirea pensiei. În acest document oficial, singurul care contează, pensia lui scădea de la 1519 lei la 1389 lei. Trecuseră fix trei luni de când primise scrisoarea de felicitare de la Gabriel Oprea, general cu patru stele. În timpul emisiunii am primit pe mail încă 150 de mesaje de la foști militari care reclamau aceeași schemă, trasa parca la indigo iar în momentele în care scriu aceste randuri am în față documentele puse la dispoziție de către un alt fost ofițer.

Cum e sa primești în același plic și scrisoarea de felicitare că ți-a crescut pensia, semnată Oprea și decizia de revizuire care demonstrează că de fapt omenii aștia ți-au luat din bani? Vi se pare culmea absurdului sau culmea aritmeticii? Nu ar trebui, pentru că la urma urmei ceea ce se întâmplă seamănă cu modul în care unora le-au fost așezate patru stele de general pe umar. Nici ei nu știu exact ce au făcut ca să le merite, iar dacă totuși stiu, atunci cu siguranță înțeleg că ceea ce au făcut nu are vreo legatură cu onoarea , armata și cariera militară!

Oricât de mult s-ar fi străduit cineva să-i probeze impostura nu ar fi reușit mai bine decât a făcut-o onor conducerea MAPN , trimițând fără nicio inhibiție acasă la oameni documente semnate care demonstrează minciuna !

Cum a fost posibil asa ceva?

Dacă vă interesează părerea mea, atunci vă spun că am avut de-a face cu o vastă operațiune de aburire și amorțire a reacțiilor oamenilor. Îi asiguri că totul e în regulă și faci asta cu scrisori semnate de ministru că să fie credibilă toată povestea. Pui pe site și datele care arată ca pensia a crescut. Oamenii stau liniștiți luni de zile, nu se organizează și nu se solidarizează cu cei care s-au prins ca ceva nu e în regulă și dadeau deja statul în judecată. Imparți militarii după principiul dezbină și stăpânește pentru că te temi că ei fiind obișnuiți cu disciplină și rigoarea mai mult decât alte categorii de cetățeni pot organiza proteste mai eficiente. Câștigi timp în acest fel și dacă stăm să socotim, prin această cacealma au reușit să obțină un răgaz mai mare de un an!

Acum a venit scadența. Nici nu se putea altfel și orice om cu scaun la cap și minime cunoștințe de aritmetică putea să-și dea seama din start că nu ai cum să mărești peste 90 % din pensii facând  și economie la buget, adică cheltuind mai puțini bani cu plata acestora! Căci așa a pornit toată operațiunea, ca economie la buget pe timp de criză la fel cum tot asta au urmărit și prin reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, tăierea sporurilor de mai multe feluri sau înghețarea pensiilor care nu se indexează în 2012 nici macar cu rata inflației cum prevedea legea pentru care au furat la vot doamna Roberta Anastase și ai săi la Camera Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel