Furtună cu aspect de tornadă în județul Mureș / FOTO

O furtună cu aspect de tornadă a avut loc, în această după-amiază, în județul Mureș.

Potrivit Antena 3, mai multe imagini apărute în mediul online sugerează o posibilă tornadă care a avut loc în județul Mureș în această după-amiază. Nu este clar încă dacă evenimentul de astăzi a fost o tornadă în toată regula. Totuși, evenimente care au alertat societatea din România au mai avut loc în țara noastră. Deși au existat și evidențe clare de formare a tornadelor, au existat și multe alarme false.

Spre exemplu, în luna octombrie a anului trecut, o „falsă“ tornadă a avut loc în județul Tulcea.

Anul trecut a avut loc un fenomen similar în Tulcea

O tornadă a avut loc în județul Tulcea. Un meteorolog din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, Mihai Huștiu, a comentat evenimentul la Antena 3: 

„Parametrii nu au indicat condiții specifice formării unei tornade. Am văzut și noi filmulețul postat în mediul online. Este vorba de un vârtej de praf. El s-a format în condiții de mișcări ascendente, descendente. Instabilitatea a fost destul de mare pe tot parcursul zilei, a fost și destul de cald, temperaturi destul de mari, 20-21 de grade. Nu este o tornadă în adevăratul sens al cuvântului“ (citeșe mai multe AICI).

Elena Mateescu a comentat evenimentul, în exclusivitate la DC News

Elena Mateescu, director ANM, a vorbit despre ”alerta” internauților cu privire la tornada din Tulcea. 

"Ceea ce s-a întâmplat la Tulcea, sisteme convective, multicelulare, au determinat într-adevăr și acel eveniment, dar care nu poate fi considerat ca o tornadă clasică, ci mai degrabă l-aș asocia cu un nor de praf luând în considerare zona foarte uscată, pentru că Dobrogea încă se afla sub fenomen de secetă pedologică extremă.

Este nevoie ca în zonă să plouă, pentru că ne aflăm în acest moment, încă sub media climatologică a zonei pentru o lună octombrie. Nu avem o structură depistată încă, să aibă o semnătură de tornadă și să indice, conform imaginilor Radar, formarea unei super-celule cu caracter clasic de tornadă la acest moment", a spus Elena Mateescu, în exclusivitate pentru DC News (citește mai mult detalii AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel