Furtul de CNP-uri și falsificarea creșterii economice

val-vilcu
val-vilcu

Preşedintele Institutului Național de Statistică, Vergiliu Voineagu, a ieșit public miercuri, într-o conferinţă de presă, după ce purtătorul său de cuvânt anunțase sâmbătă că nu e necesară declararea CNP la recensământ. Funcționarul a fost demis, dar asta nu explică de ce a așteptat Voineagu patru zile ca să-și instruiască recenzorii, fie și prin televizor, ca în 1989, când se dirijau unitățile militare din Studioul 4.

Nu pot să cred că atît durează o acțiune extrem de simplă (unul a dat un anunț greșit/trebuie anulat efectul, printr-un alt anunț, eventual și  o demitere ). Totul se putea duce la capăt în patru ore. Mai degrabă, aș accepta că s-au sucit autoritățile și a fost pedepsit un țap ispășitor, pentru cele 5 milioane de formulare necompletate. Dar, asta înseamnă că acțiunile INS au loc la comandă politică, ceea ce e grav. Chiar dacă nu se vede, acum, motivul,  ipoteza rămâne valabilă.

Să spunem că nu a fost un ordin de sus, de tipul: adunați CNP-urile. Ok, dar atunci e vorba de prostie pură. Și într-un caz și în altul, așa zisa creștere economică de  zero virgulă ceva devine egală cu zero. Foarte bine se poate ca România să nu fi ieșit din recesiune, ci ,dimpotrivă, s-o fi luat și mai tare în jos.

Instituția care s-a compromis  atât de vizibil este și cea care stabilește nivelul PIB-ului. Fie minte, la comandă politică, fie habar n-are. Pot să-l mai cred pe Voineagu când mă anunță care e PIB-ul, când am văzut cum a gestionat recensământul? Poate o să revină, peste patru ani, și mă va informa că economia lui Boc era la minus zero și ceva. Bine măcar că, atunci, n-o să-l poată demite pe ”vinovat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel