Frâna care blochează România se numește populism!

Dan Cristian Popescu / 07 ian 2017 / 13:54 Salveaza PDF Comentarii
Dan Cristian Popescu
Dan Cristian Popescu

 

Parlamentarii PNL sunt acuzați de populism grețos de către un membru important al partidului. Pe fondul nemulțumirilor  după eșecul în alegeri și în perspectiva finalizării fuziunii cu PDL, mai multe voci din  partid critică strategia conducerii Gorghiu/Turcan, dar și deriva ideologică a liberalilor.

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, critică votul din Parlament, pentru conversia creditelor în frnci la cursul zilei. Dacă abordarea PSD poate fi înțeleasă din perspectiva Stângii, plierea liberalilor pe măsuri care pot fi considerate populiste reprezintă o greșeală, consideră DC Popescu.

Iată editorialul scris de DCPopescu pentru DCNews:

 

Frâna care blochează România se numește populism!

La începutul sesiunii parlamentare a fost adoptată, de către Camera Deputaților, legea privind conversia creditelor în franci elvețieni în lei, la cursul din data acordării!

Pe lângă faptul că este profund neconstituțională, aceasta acționând retroactiv, este și de un populism grețos. Trecem repede peste întrebările simple cum ar fi: de ce nu și creditele în euro sau în valutele altor țări, cum ar fi, de exemplu Botswana? 

Sau: ce era de făcut dacă leul s-ar fi apreciat asupra francului elvețian? Și ajungem la întrebarea: cine suportă diferența dintre cursul CHF vechi și cel nou?

Vorbim, evident, despre o naționalizare în formă pură: statul confiscă niște sume și le dă altor persoane! Cel mai trist este că votul din Camera Deputaților a fost unanim. 

#adevărulnevafaceliberi

 

N.red: Titlu de homepage, leadul și intertitlurile aparțin redacției. Răspunderea pentru titlul materialului și conținut revine autorului.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27