Expoziție inedită “Vorbe șoptite”, la Muzeul Memorial “Octavian Goga”

Muzeul Memorial “Octavian Goga”, Ciucea, județul Cluj, le propune vizitatorilor expoziția inedită “Vorbe șoptite”.

„Cele patru volume în proză, în limba germană, au fost editate la Regensburg, în perioada 1905-1912, și sunt semnate Camen Sylva (pseudonimul literar al Reginei Elisabeta,prima Regină a României, patroană a artelor, fondatoare a unor instituții caritabile, poetă,scriitoare și eseistă).  Legate în piele, volumele au pe coperta din față imprimată o scenă gen muză, iar pe cotor – numele autoarei și titlul cărții (inscripționate cu litere aurii). Pe cantul de sus filele sunt aurite.

Albumul “Sa Majesté, le Roi Michel de Roumanie”

 

“Buletinul Comisiunii Monumentelor Istorice”, editat la “Tiparul Cultura Națională”(București), în 1923, are pe prima pagină dedicația lui Alexandru Lăpedatu (fost ministru al cultelor și artelor în șase guverne, ministru de stat al României în patru guverne, președinte al Senatului României, membru titular al Academiei Române, președintele acesteia și secretarulsău general) pentru O. Goga, scrisă la 06.12.1923.

O altă apariție editorială expusă (“Königreich die Jahrhunderte”) este editată, la Bonn,în 1887. Albumul cu planșe, intitulat “Sa Majesté, le Roi Michel de Roumanie”, conține multiple texte și fotografii din arhiva Familiei Regale” anunță conducerea MuzeuluiMemorial Octavian Goga într-un comunicat.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy