Festivalul Internațional de Teatru Sibiu: Frumusețea, tema ediției din 2022

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), primul mare festival din Europa Centrală și de Est, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume și cel mai mare eveniment dedicat artelor spectacolului din România, va prezenta, în perioada 24 iunie - 3 iulie 2022, sute de evenimente de pe toate continentele.

Cea de-a XXIX-a ediție va avea o temă unică: „Frumusețe/Beauty”.

„Frumusețea merge dincolo de estetică sau de o definiție obiectivă sau subiectivă. Frumusețea transcede barierele geografice și culturale, iar dorința noastră de a fi martorii ei ne unește. Alături de bunătate și adevăr, frumusețea este unul din conceptele fundamentale ale înțelegerii naturii umane. În acest an ne dorim să ne recăpătăm bucuria de viață și artă prin Frumusețe. Astfel că ne deschidem mai mult către frumusețe și cu concursul național prin care sperăm să selectăm cel mai inspirat concept vizual pentru ediția din acest an a festivalului. Suntem entuziasmați să primim propuneri diverse care să arate cât de bogată este înțelegerea frumuseții și cât de vie este dorința noastră de a o explora. Artele vor cunoaște o nouă Renaștere și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este în fruntea acestei noi ere. Ne dorim să avem un festival în numele frumuseții și al libertății”, declară Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, cu sprijinul Guvernului României prin Ministerul Culturii, Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Externe, Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Consiliului Județean Sibiu, Institutului Cultural Român și a numeroșilor parteneri privați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel