Elena Ceaușescu, premiată la Hollywood

Povestea de tinerețe a cuplului Ceaușescu a ajuns în America! 

Actrița Flavia Giurgiu a jucat extraordinar rolul Elenei Ceaușescu în producția românească "Tinerețea unui dictator" și a câștigat Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină "Best Supporting Actress" la un mare festival de film din Los Angeles, California. Pentru curioși, vă spunem că partenerul cinematografic al Elenei Ceaușescu este Vlad Bîrzanu în rolul lui Nicolae Ceaușescu, un tânăr actor extrem de talentat de la Teatrul Odeon din București. Cât despre performanța actoricească a laureatei Flavia Giurgiu, criticul de film Doinel Tronaru a scris: "sincer, niciodată nu ma fost bântuit mai intens și mai adânc de EA decât văzând-o pe actriță în acest rol care o face pe Lenuța Petrescu ca pe un fel de Lady Macbeth".

Filmul artistic este un lung metraj de ficțiune inspirat de drumul spre putere a tânărului Nicolae Ceaușescu cu toate suișurile și coborâșurile. Povestea începe cu plecarea din Scornicești și se încheie cu momentul în care "tovarășul Ceaușescu" devine șeful partidului comunist român.

Scenariul și regia îi aparțin lui Andy Lupu. Director de imagine este Roman Canțîr.

La aceeași competiție de acum câteva zile, Sherman Oaks Film Festival, "The Young Dictator" (titlul filmului în limba engleză) a fost recompensat cu Premiul Marelui Juriu pentru cel mai bun film de artă "Best Feature Film Arthouse".

Unii ar putea fi uimiți de interesul publicului american pentru o istorie petrecută acum aproape 100 de ani, undeva departe, într-un colț al Europei de Est, într-o Românie comunistă controlată de Uniunea Sovietică. Dar iată că povestea din film se dovedește a fi universală, reușind să depășească nu doar granițele țării, ci trecând și oceanul.

Este al doilea succes internațional important al filmului după premiul "Best European Director" primit la London Directors Awards 2022.

"Tinerețea unui dictator" este o coproducție româno-moldoveano-elvețiană. Lansarea în cinematografele din România este așteptată anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel