Efectele miraculoase ale ceaiului negru asupra părului

Deși este cunoscut pentru beneficiile sale nutriționale, ceaiul negru este folosit și ca tratament de îngrijire a părului. Mulți susținători afirmă că ajută la creșterea creșterii părului, la îmbunătățirea culorii părului și la sporirea strălucirii părului.

Deși este cunoscut pentru beneficiile sale nutriționale, ceaiul negru este folosit și ca tratament de îngrijire a părului. Mulți susținători afirmă că ajută la creșterea creșterii părului, la îmbunătățirea culorii părului și la sporirea strălucirii părului, conform healthline.com.


Beneficiile potențiale ale ceaiului negru pentru sănătatea părului


Clătirile cu ceai negru implică aplicarea ceaiului negru pe păr și lăsarea acestuia să stea de la câteva minute la o oră. Acest remediu natural de frumusețe a fost folosit de secole ca o modalitate de a vă menține părul să arate cât mai bine.

Poate îmbunătăți culoarea părului


Ceaiul negru conține o concentrație mare de taninuri, un tip de polifenoli antioxidant care neutralizează compușii care dăunează celulelor numiți radicali liberi.

În special, ceaiul negru conține teaflavine și tearubigine, care îi conferă culoarea închisă caracteristică.


Datorită acestui pigment întunecat, clătirile cu ceai negru pot da părului întunecat natural un impuls temporar de culoare și pot ajuta la reducerea aspectului părului gri. Cu toate acestea, această soluție pe termen scurt nu va dura după ce vă spălați părul de câteva ori.

În plus, acest tratament nu funcționează bine pentru cei cu păr blond, roșu, alb, maro deschis sau alte culori mai deschise.

Poate susține creșterea părului


Clătirile pentru păr cu ceai negru sunt utilizate pe scară largă pentru a promova creșterea părului, deoarece se crede că conținutul ridicat de antioxidanți și cofeină al ceaiului susțin un scalp și un păr sănătos.


Poate promova strălucirea părului


Stralucirea parului vine de la parul hidratat, nedeteriorat. Lumina nu reflectă bine părul deteriorat.

În teorie, clătirile cu ceai negru pot promova strălucirea prin îmbunătățirea culorii părului și susținând creșterea unui păr nou și sănătos. Cu toate acestea, în ciuda afirmațiilor anecdotice, nicio cercetare nu susține această idee.


Clătirile cu ceai negru au efecte secundare?


Aplicarea ceaiului negru pe păr și pe scalp este considerată sigură.

Cofeina din ceaiul negru poate usca firul de păr, ceea ce poate duce la un aspect uscat și deteriorat. Prin urmare, cel mai bine este să aplicați ceaiul negru direct pe scalp folosind o sticlă cu pulverizator și să folosiți un balsam după clătire.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel