Donald Trump cere o creștere de buget pentru NASA. Destinația finală: Marte

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, cere o creștere a bugetului NASA.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, cere o creștere a bugetului NASA 

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, cere o creștere a bugetului NASA de 12%, pentru anul viitor, pentru a se asigura că agenția trimite oameni pe suprafața Lunii până în 2024. Bugetul propus de Administrație, făcut public astăzi, se îndreaptă spre 23,1 miliarde euro pentru anul fiscal 2021, în creștere cu 2,38 miliarde euro față de anul curent, conform The Verge.

În cazul în care propunerea devine realitate, NASA ar primi cea mai mare creștere de buget din ultimii zeci de ani. Aproape jumătate din uriașa sumă, 11,27 miliarde euro, s-ar îndrepta către alimentarea programului Artemis, un plan ambițios de a trimite prima femeie pe suprafața satelitului natural în următorii 5 ani.

Bază pe Lună

 (w670)

Aproape 3,12 miliarde de euro ar fi investiți în landeruri comerciale care să-i ducă pe oameni pe și înapoi de pe suprafața Lunii, în timp ce 640 milioane euro s-ar îndrepta către activitățile de pe satelitul natural.

„Prioritatea principală a NASA este să trimită înapoi astronauți pe Lună până în 2024 și să construiască o prezență sustenabilă pe suprafața lunară, drept un prim pas din aventura Americii de a ajunge pe Marte", se arată în cererile președintelui. Bugetul insistă asupra faptului că obiectivul final al Artemis este să ducă oamenii pe Marte.

Marte, destinația finală

 (w670)

Bugetul suplimentar denotă faptul că misiunile NASA de pe Lună au ca scop adunarea experienței și testarea tehnologiilor care vor ajuta Agenția să trimită cândva astronauți pe Planeta Roșie. Pentru a se asigura că Marte nu este uitată, 213 milioane euro sunt rezervate pentru misiuni robotice pe Planeta Roșie, parte a programului Artemis.

În timp ce misiunile exploratoare umane primesc creșteri mari cu propunerea de buget, multe alte programe, țintite de mult de Trump, vor fi anulate. De exemplu, bugetul nu oferă fonduri pentru un Telescop cu Infraroșu de Câmp Larg. De asemenea, misiunile PACE și CLARREO Pathfinder vor fi anulate.

Propunerea trebuie transformată în lege

 (w670)

Cu toate acestea, propunerea nu este încă implementată. Cererea de buget a președintelui este doar începutul unui lung proces care va determina banii alocați NASA în următorul an. Casa Albă și Senatul vor avea un cuvânt de spus și este neclar ce va păstra legislativul din acest proiect.

În trecut, Congresul a ignorat încercările Administrației Trump de a anula anumite proiecte NASA, iar legiuitorii probabil că vor urma aceeași linie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel