DNA va ancheta U Cluj - CFR Cluj 2-3, meciul care a decis campioana României în 2012

Direcția Națională Anticorupție se apleacă tot mai mult asupra meciurilor de fotbal. După ce au început o anchetă cu privire la meciul Dinamo - Lazio, din 2007, procurorii anti-corupție au în vizor un alt meci important din România. Surse din fotbal citate de Gazeta Sporturilor susţin că în perioada următoare mai mulţi oameni vor fi audiaţi pentru partida Universitatea Cluj - CFR Cluj 2-3, din mai 2012. În urma acelei victorii, feroviarii au câștigat ultimul titlu de campioni ai României.

Inițial, meciul a fost oprit din cauza unei bătăi generale, care i-a avut în centrul atenției pe Mircea Bornescu și Ricardo Cadu. Alexandru Tudor a oprit derby-ului Clujului, care urma să se rejoace pe 18 mai.

Universitatea a deschis scorul prin Marian Cristescu şi chiar a reuşit să își dubleze avantajul imediat după pauză, prin același jucător. Chiar dacă a condus cu 2-0, U Cluj a pierdut în final cu 2-3, iar Claudiu Niculescu și Adrian Cristea sunt cei bănuiți că ar fi trântit meciul, mai scrie sursa citată.

Vezi și: SEISM în fotbal! DNA anchetează Dinamo pentru un presupus BLAT

La scorul de 2-0 pentru "șepcile roșii", patronul Florian Walter i-ar fi cerut antrenorului Claudiu Niculescu să închidă meciul și să-i bage pe teren pe Alexandru Păcurar și Gabi Boștină, respectiv să-l scoată de pe teren pe Adrian Cristea. Acest lucru nu s-a întâmplat și, într-un șir de coincidențe suspecte, "Prințul" a fost eliminat pentru un gest nesportiv, iar CFR a câștigat după un penalty controversat dictat în ultimele minute de joc.

Reluările au demonstrat că grecul Kapetanos s-a aruncat în careu la ultima fază, fără ca stoperul Szukala să-l jeneze. Deşi vârful "ceferist" a simulat, "centralul" a dictat penalty, Cadu a transformat și a adus titlul în vitrina din Gruia. Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Croaţia, avându-l la centru pe Ante Vucemilovic (40 de ani).

"Florian Walter i-a transmis prin intermediul unui amic să-i spună lui Niculescu ce schimbări să facă. A cerut să-l scoată imediat de pe teren pe Adrian Cristea şi să-i trimită în joc pe Alexandru Păcurar şi pe Gabi Boştină! Niculescu nici n-a vrut să audă şi nici măcar nu l-a privit în ochi pe omul lui Walter", sună dezvăluirea făcută de un om de fotbal.

Citește și: Șoc în fotbal! Un jucător uriaș a fost condamnat la închisoare

Nu e pentru prima dată când se vorbește despre un eventual blat la acest meci. În urmă cu un an, în direct la Realitatea TV Cluj, Adrian Marţian a făcut şi el dezvăluiri incendiare: "Eu ştiu de la Florian Walter, că am discutat de mai multe ori cu el, şi au fost mai mulţi oameni acolo de faţă, printre care şi Ioan Mărginean, că meciul cu CFR a fost aranjat de către jucători.

Aşa mi-a zis Walter că îl bănuieşte şi pe Claudiu Niculescu, dar şi pe Adrian Cristea. Mai ales dacă ne gândim cum a luat al doilea galben, a fost totul mult prea suspect. Walter a spus că s-a simţit trădat la acel meci. Toţi spun multe, dar fotbalul se vede, când o echipă merge sau nu merge".

"Căile Ferate Române ajung şi în Croaţia. Arbitrul de-abia aştepta să dea un penalty. A stat la pândă şi a aşteptat ocazia potrivită. La final era atât de fericit, ziceai că a â câştigat la Loto. Hoţii n-au frontieră", spunea și patronul de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu, pe 19 mai 2012.

Dacă CFR Cluj nu câştiga meciul cu U Cluj, FC Vaslui devenea campioana României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel