Directorul celei mai mari opere din lume, suspendat din funcţie

The Metropolitan Opera / facebook
The Metropolitan Opera / facebook

Metropolitan Opera îl suspendă pe dirijorul James Levine din cauza acuzațiilor de abuz, pentru fapte produse cu 30 de ani în urmă.

Metropolitan Opera New York l-a suspendat duminică pe dirijorul James Levine în contextul în care acesta este vizat de mai multe acuzații de abuz intim pentru fapte care ar fi avut loc între anii 1960 și 1980, relatează luni DPA.

"Levine nu va fi implicat în nicio activitate a Met, inclusiv concertele programate în acest sezon", a anunțat instituția într-un comunicat.

"În timp ce așteptăm rezultatele investigației, în baza acestor noi informații Met a luat decizia de a acționa acum", a declarat Peter Gelb, managerul general al Metropolitan Opera. "Aceasta este o tragedie pentru orice om a cărui viață a fost afectată", a adăugat el.

The New York Times, care citează un dosar al poliției din 2016, a relatat sâmbătă că dirijorul de 74 de ani a abuzat intim un bărbat în urmă cu trei decenii, începând din perioada în care acesta era adolescent. The Times a publicat apoi acuzații din partea altor doi bărbați care au declarat că Levine i-a abuzat când erau adolescenți.

Instituția a precizat anterior că este "profund tulburată" de relatările din presă despre presupusul comportament al lui Levine și a anunțat că efectuează o investigație. James Levine a negat acuzațiile, relatează ziarul. Cazul este ultimul dintr-o serie amplă în care personalități de prim-plan din industria de divertisment sunt acuzate de hărțuire.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel