Dieta Rina. Meniu pentru 12 zile

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Maksim Goncharenok)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Maksim Goncharenok)

Dacă ții dieta Rina, te poți inspira din acest plan pentru 12 zile. Iată ce poți mânca, timp de aproape două săptămâni.

Dieta Rina este un plan de slăbit disociat pe zile. Regimul alimentar presupune ca, în prima zi de dietă, să mănânci alimente bogate în proteine, a doua zi amidon, a treia zi carbohidrați, iar a patra zi vitamine, potrivit diete.club.

Ziua 1 (proteine)

Prânz

Pulpe de pui (recomandat fără piele) cu legume: vinete, dovlecei, ciuperci la grătar cu o salată de roşii, ceapă şi castraveţi. Poţi consuma şi o felie de pâine.

În cazul în care nu îţi este suficient, după masă mai poţi să mănânci 300 ml de supă clară de legume.  

Vei servi prânzul între orele 12:00-14:00, la minim 2 ore după ultima gustare de fructe de la micul dejun. Pentru mai multe detalii despre ziua de proteine citeşte articolul dieta Rina ziua 1.

Cina

De regulă, la cină vei mânca jumătate din meniul pe care l-ai mâncat la prânz. De data aceasta, nu mai ai voie să mănânci pâine sau supa clară de legume. Vei servi cina între orele 18:00-20:00, la 4 ore după masa de prânz.

Ziua 2 (amidon)

Prânz

Ardei umpluţi cu orez (reţetă de post) şi salată de roşii, ceapă şi castraveţi. Ca şi în ziua de proteine, poţi servi o felie de pâine şi un bol de supă clară de legume, dacă nu te saturi.

Alte idei de meniuri:

- pilaf de orez cu legume

- mâncare de spanac cu orez (fără ouă sau lapte)

 sarmale cu orez şi ciuperci (reţetă de post)

- supă de roşii cu orez sau ciorba de urzici cu orez

- pilaf de quinoa cu legume

- salată rece de quinoa cu crudităţi ( ceapă verde, leurda, castraveţi, roşii şi ridichi)

Vei servi prânzul între orele 12:00-14:00, la minim 2 ore după ultima gustare de fructe de la micul dejun. Pentru mai multe informaţii despre ziua de amidon citeşte articolul dieta Rina ziua 2.

Cina

La cină vei mânca jumătate din meniul pe care l-ai mâncat la prânz, dar fără pâine sau supa clară de legume.

Vei servi cina între orele 18:00-20:00, însă, de data aceasta, la minim 3 ore după masa de prânz.

Ziua 3 (carbohidraţi)

Prânz

Paste fără ou cu sos de roşii (fără carne, parmezan sau altfel de brânză). La finalul mesei poţi să consumi un bol de supă clară de legume, dacă vrei.

Alte idei de meniu:

- pizza cu legume
- shaorma vegetariană
- burger vegan
- paste cu ciuperci
- supă de gulii cu tăiţei

Vei servi prânzul între orele 12:00-14:00, la minim 2 ore după ultima gustare de fructe de la micul dejun.

Cina

Jumătate din meniul pe care l-ai mâncat la prânz şi 3 pătratele de ciocolată neagră. De altfel, în această zi poţi mânca ceva dulce la cină. În acest caz, renunţă la meniul de la prânz şi mănâncă o clătită cu miere şi 3 pătratele de ciocolată neagră.

Alte idei:

- o felie de tort sau altă prăjitură

- un muffins

- paste fără ou cu zahăr, pesmet şi scorţişoară

- biscuiţi sau turtă dulce

- gogoşi

Vei servi cina între orele 18:00-20:00, la minim 3 ore după masa de prânz.

Ziua 4 (vitamine)

Prânz

Un bol mare de salată de crudităţi (salată verde, ceapă, roşii, castraveţi, ridichi, ardei). După 2 ore mai poţi mânca maxim 100 g de migdale raw (neprăjite şi nesărate). După alte 2 ore, poţi să mai mănânci două nectarine, de exemplu.

Vei servi prânzul la 2 ore după ultima gustare de fructe de la micul dejun. La prânz poţi să mănânci fructe sau legume neutre din 2 în 2 ore, fără să le combini la aceeaşi masă.

Cina

Mere coapte la cuptor cu scorţişoară. Vei servi cina la 2 ore după ultima gustare de la prânz. Nu mai poţi mânca nimic după ora 20:00.

Ziua 5 (proteine)

Prânz

Păstrăv pe pat de lămâie la cuptor cu mixt de legume sote (fără cartofi şi fără unt). Mai poţi să mănânci o felie de pâine şi o supă clară de legume. Dacă vrei poţi să găteşti păstrăvul la grătar. De altfel, îl poţi înlocui cu un alt tip de peste: somon, ton, dorada, macrou, cod, etc.

Cina

Mănâncă jumătate din meniul de la prânz, dar fără să mai mănânci pâine sau supa clară de legume.

Ziua 6 (amidon)

Prânz

Tocăniţă de cartofi (fără carne) şi salată de sfeclă roşie cu hrean. După masa poţi să consumi un bol de supă clară de legume.

Alte idei de meniu:

- salată orientală (fără ou sau maioneză)

- cartofi copţi la cuptor

- cartofi natur cu pătrunjel (fără unt)

- musaca de cartofi cu vinete şi roşii la cuptor (reţeta vegană)

- cartofi înnăbuşiţi la tigaie cu ceapă şi usturoi

- tocăniţă de varză cu cartofi la cuptor

Cina

Mănâncă jumătate din meniul de la prânz, dar fără să mai mănânci pâine sau supa clară de legume.

Ziua 7 (carbohidraţi)

Prânz

Tocăniţă de ciuperci (fără smântână) cu mămăligă. La finalul mesei, poţi să consumi un bol de supă clară de legume, dacă vrei.

Alte idei de meniuri:

- plăcintă cu legume la cuptor

- langoși cu varză

- covrigi cu sare sau seminţe

- sărățele sau alte produse de patiserie

- sandwich vegan

Cina

Jumătate din meniul pe care l-ai mâncat la prânz şi 3 pătrățele de ciocolată neagră. Dacă vrei ceva dulce, mănâncă la cină o felie de plăcintă cu mere şi 3 pătratele de ciocolată neagră.

Alte idei de meniuri:

- plăcintă cu dovleac

-carrot cake (tort de morcovi)

- cozonac

- chec

Ziua 8 (vitamine)

Prânz

Legume la grătar (ardei roşu, roşii, dovlecel, ciuperci, vinete). După 2 ore, mai poţi mânca 100 g de migdale raw (neprăjite) sau un pahar de smoothie de fructe. După alte 2 ore poţi mânca o portocală, 2 kiwi sau 2 mere.

Cina

Compot cald de pere neîndulcit sau o salată de fructe.

Ziua 9 (proteine)

Prânz

Mâncare de spanac cu usturoi, ceapă şi bulion de roşii cu ouă poșate sau fierte. Poţi servi şi o felie de pâine. Dacă nu te-ai săturat, mai poţi să consumi după masă un bol de supă clară de legume.

Alte idei de meniu:

- omletă din două ouă, ardei şi ceapă gătită în tigaie antiaderentă, fără ulei

- conopidă gratinată la cuptor

- salată grecească cu brânză feta

- ardei umpluţi cu brânză şi roşii

- guacamole cu ou poșat sau fiert

Cina

Mănâncă jumătate din meniul de la prânz, dar fără să mai mănânnci pâine sau supă clară de legume.

Ziua 10 (amidon)

Prânz

Mâncare scăzută de fasole (fără carne) cu salată de roşii, ceapă şi castraveţi. Poţi să mănânci o felie de pâine şi un bol de supă clară de legume, după masă.

Alte idei de meniuri:

- fasole bătută

- ciorbă de fasole (reţetă de post)

- salată de crudităţi cu boabe de fasole roşie

- supă crema de linte

- tocăniţă de mazăre (fără carne)

- chiftele de fasole la cuptor

- hummus

- salată de năut cu ceapă, roşii şi pătrunjel

Cina

Mănâncă jumătate din meniul de la prânz, dar fără să mai mănânci pâine sau supă clară de legume.

Ziua 11 (carbohidraţi)

Prânz

Cuşcuş cu legume (ceapă, morcovi, ardei roşu, mazăre, ciuperci). La finalul mesei poţi să consumi un bol de supă clară de legume, dacă vrei.

Alte idei de meniu:

- salată rece cu cuşcuş şi crudităţi

- bruschette cu roşii şi busuioc

- tocăniţă de spanac servită cu pâine de orice fel

- brioşe sărate cu legume

Cina

Jumătate din meniul pe care l-ai mâncat la prânz şi 3 pătrățele de ciocolată neagră sau mănâncă o felie de pâine cu ciocolată, dacă vrei ceva dulce.

Ziua 12 (vitamine)

Prânz

Legume la cuptor (ceapă, morcov, dovlecel, ardei roşu, broccoli). După 2 ore, mai poţi mânca maxim 100 g de migdale raw (neprăjite) sau o cană de căpşune. După alte 2 ore, poţi să mai mănânci un ciorchine de strugure, 2 felii de pepene verde sau un suc de citrice.

Cina

Salată de crudităţi sau salată de fructe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel