Dietă după Sărbători. Slăbeşti trei kilograme în şase zile

Dacă ai rămas cu câteva kilograme în plus după Sărbători, nu trebuie să intri în panică. 

 

Avem pentru tine o dietă simplă, echilibrată şi detoxifiantă care te va ajuta să revii rapid la greutatea ta ideală.

Primele trei zile de dietă (faza I)

Regulă generală: Evită pâinea şi pastele făinoase. Glucidele trebuie asimilate în cantităţi mici din legume, fructe şi lactate. Nu este nevoie să renunţi chiar la toate micile tale plăceri. Ai voie la un pătrăţel de ciocolată sau la un pahar de vin de calitate, din când în când.

Micul dejun: Imediat ce te trezeşti, bea un pahar cu apă sau cu limonadă. La micul dejun, consumă un iaurt degresat sau 100 g de brânză proaspătă şi 1-2 felii de pâine integrală.

Prânz: La prânz este recomandat să mănânci o bucată de piept de pui făcut la tigaie antiaderentă, fără ulei, sau un file de peşte, preparat în acelaşi mod sau la cuptor. Pentru garnitură alege 150 g de legume proaspete, excluzând însă cartofii. În a cincea zi a dietei, pentru diversificare, poţi înlocui carnea albă cu cea roşie, de vită. Legumele le poţi condimenta cu busuioc, usturoi sau ceapă, dar fără să adaugi sare sau ulei. Pe lângă acestea, poţi consuma şi un fruct proaspăt sau un pahar cu suc de fructe făcut la storcător.

Gustare: Nu te abţine de la o gustare uşoară. Fie bei un ceai verde, mănânci un fruct (exclus bananele), fie te delectezi cu o bucăţică de ciocolată sau cu 50 g de iaurt degresat.

Cina: La masa de seară, trebuie să mănânci ceva uşor: 150 g de legume condimentate cu oţet balsamic şi 150 g de peşte. Ai voie şi la o bucată de brânză proaspătă degresată. După masă, pentru a favoriza digestia şi pentru a te relaxa, fă-ţi un ceai de tei, de mărar sau de muşeţel.

Ultimele trei zile de dietă (faza II)

Regulă generală: Şi în această fază, dieta rămâne hipocalorică, fără grăsimi şi zaharuri, dar se reintroduc pâinea integrală şi făinoasele. Dacă slăbirea produsă în prima fază ţi-a provocat complicaţii din punct de vedere al sănătăţii, este bine să reîncepi să consumi alimente cu conţinut ridicat de proteine.

Micul dejun: Bea un ceai verde fără zahăr sau un iaurt degresat şi mănâncă o felie de pâine integrală cu o linguriţă de marmeladă. Pe lângă acestea, poţi consuma şi un fruct proaspăt sau un suc de fructe stoarse.

Prânz: De data aceasta, ai voie să consumi 200 g de legume proaspete condimentate cu oţet balsamic. Carnea pe care ai voie să o consumi rămâne cea albă, piept de pui sau peşte. În plus, ai voie să mănânci orez, cartofi, soia sau fasole, 40 g de brânză şi o felie de pâine integrală.

Gustarea: Gustarea de după-amiază poate fi sub formă de ceai verde, un fruct la alegere, 50 g de iaurt sau o bucată de ciocolată.

Cină: Poţi consuma 150 g de peşte sau carne albă la alegere, cu o garnitură din 150 g de legume proaspete, fără sare sau ulei. Pe lângă aceste alimente, poţi adăuga şi 40 g de brânză la alegere şi o felie de pâine integrală. După masă, te poţi delecta cu un pahar de vin roşu de calitate. Înainte de a merge la culcare, pregăteşte-ţi o salată din fructe proaspete, excluzând însă bananele. Dacă simţi nevoia, mai poţi bea şi un ceai relaxant, potrivit unica.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel