Despre fratele lui Mircea Băsescu

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a scris un editorial pentru dcnews.ro. despre fratele lui Mircea Băsescu, Traian Băsescu. 

Iată editorialul jurnalistului Răzvan Dumitrescu scris pentru dcnews.ro: 
 
Mircea Basescu a fost condamnat la patru ani de inchisoare din care practic va executa doar cateva luni. Din sentinta lipseste cu desavarsire suma de bani aflata in mijlocul traficului de influenta iar acest lucru intareste si mai mult caracterul de pedeapsa simbolica.
 
Se incheie o poveste despre care nu s-ar fi aflat daca imaginile nu ar fi fost prezentate doar la Antena 3 desi la aceste filmulete au avut acces si alte televiziuni. Se vede de aici cine a cedat si cine nu a cedat presiunilor de a nu difuza o chestiune de interes public. De regula cei care cedeaza ii acuza pe cei care nu fac asta ca sunt vanduti. Viata e parsiva, nu?
 
De povestea cu mormanul organele statului sau "insitutiile care stau in picioare", ca sa citez un fost presedinte, stiau din 2011 cand a inceput o ancheta. In plina perchezitie procurorului Iacobescu i s-a luat cazul! Omerta celor care "stau in picioare" (sau in pozitie de drepti?) a functionat pana la aparitia imaginilor la Anten3. De aceea condamnarea lui Mircea Basescu nu a mai putut fi evitata. Era obligatorie chiar. Daca aceasta a doua ancheta nu s-ar fi petrecut repede si cu omisiuni, cine stie unde s-ar fi ajuns? O condamnare simbolica are foarte multe avantaje.
 
In primul si in primul rand, opinia publica primeste satisfactie! Cei care nu-l suporta pe Traian Basescu se vor multumi si cu fratele sau iar cei care inca mai cred in povestea cu reforma statului facuta de fostul presedinte au ocazia sa sustina ca totul functioneaza perfect, dovada ca nimeni nu l-a putut feri pe Mircea de mana lunga a legii. Am spus mana lunga a legii? Scuze! Sa nu se inteleaga altceva... Ce daca nu vom sti niciodata in mod oficial daca au fost 250 de mii de euro sau 2 milioane de euro? Ce daca nu stim si probabil nu vom sti vreodata prin cine s-a facut traficul de influenta si la cine s-a apelat din moment ce prin aceasta a doua ancheta nu s-a aflat sau nu s-a dorit sa se afle acest detaliu de o importanta capitala? Stim sigur ca din februarie 2011 cand a fost arestat pentru tentativa de omor, Bercea Mondial a fost pus de sase ori in libertate de Tribunalul Olt, dar tot de atatea ori Curtea de Apel Craiova a anulat deciziile.
 
O ancheta serioasa ar fi trebuit sa verifice daca acolo la Olt s-a umblat cu ceva bani si trafic de influenta si daca da, prin cine! Ati auzit de o asemenea ancheta, obligatorie in orice stat normal? De aici poate rezulta inca un avantaj important al acestei condamnari simbolice: Mircea Basescu scapa turma! Tot niste institutii ale statului de drept ar trebui sa verifice cum a fost posibil ca din 2011 si pana in 2014 nimic sa nu se mai intample, nimic sa nu se afle, desi existase o ancheta intrerupta.
 
Tacerea deplina sora cu omerta se petrecea fix in perioada in care fratele lui Mircea Basescu era presedintele Romaniei. Acelasi presedinte care se lauda amenintator ca stie ce vorbesc la telefon ministrii guvernului ne spune- si are pretentia sa-l credem-ca nu stia si nu a fost informat despre ce facea fratele sau. Sigur, in toata afacerea asta mizerabila se pierde din vedere o chestiune esentiala care tine deopotriva de bunul simt dar si de siguranta nationala. Nu stia fratele lui Mircea cu cine se inrudeste acesta prin botez? Nu stia fratele lui Mircea ce morman de antecedente penale au cei careatarna de gatul doamnei Maria o salba de cocosei de aur in vazul tuturor? Nu stia fratele lui Mircea care stia in schimb ce vorbesc ministrii sai la telefon, ce bagaj penal impresionant cara in spate cei din clanul Bercea in a caror companie s-au aflat, s-au filmat si s-au afisat el si familia sa? Cum sa nu sti la acest nivel? De ce a riscat aceasta apropiere sau inhaitare, din ce considerente si pentru ce mize?
 
Notă: Textul și titlul aparțin autorului. Titlul de homepage și introducerea aparțin redacției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel