Despre cum au minţit Băsescu, Boc, Oprea, Şeitan şi Botiş poporul cu televizorul

Încă din martie 2010 guvernanţii ştiau foarte bine că pensiile militare urmează să scadă! Toate pensiile şi nu doar cele mai mari de 3000 de lei aşa cum ne asigura Ministrul Muncii de atunci, Mihail Şeitan. Chestiunea asta cu pragul sub care nimeni nu pierde nimic era doar o poveste de adormit copiii, ticluită în laboratoarele de diversiune ale actualei puteri.

Exista un document oficial cu ştampila şi semnătura ministrului Gabriel Oprea, datat 23 martie 2010, în care se spune negru pe alb: „La solicitarea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin programul asigurat de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, au fost efectuate simulări pentru determinarea cuantumului pensiei în cazul aplicării metodei de calcul a pensiilor conform noilor legi. Pentru toate situaţiile care au fost analizate, cuantumul pensiilor obţinut prin aplicarea prevederilor proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice a fost mai mic cu un procentaj cuprins între 19% şi 69% faţă de cuantumul pensiilor stabilite conform actualei legislaţii. În consecinţă, apreciem că vor fi afectate toate pensiile aflate în plată, cât şi cele ce urmează a fi stabilite după intrarea în vigoare a noii legi“.

Povestea este cât se poate de simplă. În data de 22 februarie 2010, senatorul Valer Marian adresa o interpelare ministrului Oprea în care îi solicita acestuia să precizeze ce se întâmplă după recalcularea pensiilor militare. Cum pe această procedură oficială Guvernul este obligat să răspundă, cu semnatură şi stampilă, adevărul nu a putut fi ocolit şi de la MapN a venit documentul din care am citat mai sus. De unde concluzia clară că domnul Boc şi ai lui ştiau foarte bine ce fac. Tot ceea ce vedem acum, cu pensii de sub 3000 de lei care au suferit reduceri drastice, nu e o simplă greşeală ci făcea parte din plan.

Există nenumărate situaţii cu ofiţeri ieşiţi la pensie în 1990, cu stagiu complet de cotizare care şi-au văzut drepturile diminuate şi cu 50%. În cazul lor nu se mai poate aplica scuza cu disponibilizarea înainte de termen... Nu e o greşeală, acolo sus se ştia cu exactitate ce se va întâmpla, se urmărea exact acest lucru, dovadă documentul din care am citat.

Scorneala cu pragul de 3000 de lei apărut în aprilie 2010, după răspunsul oficial al MapN, sub forma unei declaraţii a domnului Şeitan: „În niciun caz pensiile mai mici de 3000 lei nu vor scădea şi cred că afirmaţia că pensiile militarilor scad cu 69%-70% este exagerată“. Era o formă diversionistă de a îneca în vorbe  adevărul spus sub ştampila şi semnătura oficială! A fost momentul în care actuala putere a demarat o operaţiune de imagine prin care să acopere cu minciuni ceea ce urma să se întâmple.

Pe gaura gurii, la televizor, premierul şi miniştri săi au dat tot soiul de asigurări cu scopul de a calma oamenii, de a-i face să stea liniştiţi până în momentul în care inevitabilul s-a produs. Din toată povestea asta rămânem cu câteva concluzii. Prima ar fi că au avut un plan prin care să scadă TOATE pensiile militare . A doua este că au încercat să ascundă acest lucru până în momentul producerii efectului dorit de ei, printr-o operaţiune de tip diversionist care în mare parte le -a reuşit. A treia concluzie este în acelaşi timp o lecţie pe care trebuie s-o ţinem cu toţii minte. Când sunt fortaţi să producă răspunsuri sub semnatură şi stampilă, guvernanţii nu au curaj să mintă! E periculos, poate deveni penal dacă nişte oameni se ţin prin tribunale de capul lor. Aşa, la televizor vorbele zboară şi cei care le aruncă au acoperirea interpretării. E suficient să zică de câteva ori „cred că“ şi s-au scos!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel