De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus

Maia Morgenstern şi A.G. Weinberger
Maia Morgenstern şi A.G. Weinberger

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă luni, 7 august, de la ora 19.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, spectacolul de muzică şi poezie De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus. 

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă luni, 7 august, de la ora 19.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, spectacolul de muzică şi poezie De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus. Spectacolul vorbeşte despre dragoste, speranţă, naştere, moarte, supravieţuire, iertare, acceptare, feminitate, bărbăţie și este realizat pe versurile poeților Ștefania Mihalache, Tania Lovinescu, Aurel Storin, Toma George Maiorescu, Boris Mehr. Spectacolul propune o incursiune în universul (amenințat cu distrugerea) relației dintre bărbat și femeie. Centrul acestui univers este femeia.

”Femeia ce asistă neputincioasă la catastrofele lumii. Femeia “protejată”, “menajată” de focul deschis al războaielor. Femeia care are datoria de a aduce pe lume viaţă și căreia i se pretinde iubire în toate formele. Femeia are drepturi: dreptul de a-și plânge soţul, copiii, frații, dreptul de a-și striga disperarea în cuvinte, versuri, melodii meșteșugit alese, compuse. Toate acestea sunt până la urma locuri comune și clișee contrazise brutal de realitatea cruntă a războaielor. În orice epocă, în orice timp, sub orice pretext, cu orice deznodământ, la orice vârstă, războaiele transformă femeia în bocitoare. Urcată pe un piedestal iluzoriu de speranţele noastre, războiul, ambiţiile și conflictele sociale, politice, religioase o vor spulbera, transformând “esenţa vieţii” în cenușă.”, a spus Maia Morgenstern.

”Muntele Sinai? Nu. Muntele Venus. Ce emoţii trezeşte în mine? Trezeşte femeia din mine. Muntele lui Venus!” (A.G. Weinberger).

Spectacolul de muzică şi poezie De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus este realizat cu participarea extraordinară a lui A.G. Weinberger şi a actorilor Maia Morgenstern, Luana Stoica, Dorina Păunescu şi Marius Călugăriţa. Coordonator artistic: Alinta Ciucă


(w670)


Ilustraţie afiş: Jana Gertler

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel