EXCLUSIV  De ce nu pleacă actorii. ”Când schimbi limba, tu te modifici major”

Granita
Descriere foto: Granita

Actorul Liviu Lucaci a povestit într-un interviu pentru DCNews cum se formează olimpicii români cu care ne mândrim în străinătate, dar şi de ce actorii noştri sunt mult mai "legaţi de glie".

Şcoala românească aduce în prim plan foarte mulţi tineri care obţin premii la olimpiadele internaţionale şi care, din păcate, aleg să părăsească ţara.

"Orice olimpic apare într-un anumit mediu. Când ai într-o clasă cinci olimpici, la anul s-ar putea să ai 8, 10, 15. Ei se stimulează între ei în mediul respectiv. Mediul îi creşte. Că pleacă, e trist! (...) Actorul locuieşte în limba lui. Felul nostru de a gândi este în limba fiecăruia. În momentul în care schimbi limba şi gândeşti în altă limbă tu te modifici major", a explicat actorul Liviu Lucaci.

Mai multe despre actorii români care au performat atât în ţară cât şi în străinătate, dar şi despre libertatea artistului modern, puteţi asculta în interviul de mai jos cu Liviu Lucaci, actor, scriitor, dramaturg, regizor și profesor de arta actorului la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”Ion Luca Caragiale" din București:

VIDEO

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27