De ce nu ar trebui să reumpleți sticla de plastic. Pericolul la care eşti expus

Ana Vasilescu / 06 aug 2019 / 16:41 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

De câte ori poate fi reumplută o sticlă de apă din plastic? Cu siguranță vă gândiți: „Dacă este umplut doar cu apă, nu se întâmplă nimic”. Corect? Ei bine, nu ar trebui să o folosești de mai multe ori și îți spunem de ce.

Dacă reutilizăm o sticlă de plastic de mai multe ori se pot întâmpla două lucruri:

Substanțele chimice sunt filtrate

 

Majoritatea sticlelor de apă pe care le-am găsit sunt marcate cu un triunghi cu un „1". Aceasta înseamnă că sunt confecționate din polietilen tereftalat sau PET. Deși se presupune că este un material sigur, producătorii recomandă ca sticla să fie folosită o singură dată.

Contaminare cu bacterii

 

Creșterea bacteriană este cea mai mare problemă dacă reutilizați din nou o sticlă de apă din plastic.

Producătorii de sticle de plastic recomandă spălarea sticlelor de apă după fiecare utilizare cu săpun și apă caldă și uscarea completă a acestora, pentru a elimina bacteriile.

Nu trebuie să reutilizați sticlele dacă au zgârieturi pe interior, deoarece bacteriile pot rămâne prinse acolo.

Care sticle sunt cele mai potrivite?

 

Cele mai bune sticle sunt fabricate din oțel inoxidabil sau sticlă. Acestea sunt ușor de curățat, nu oferă un mediu de reproducere pentru bacterii și nu emit substanțe chimice în apă.

În cazul în care aveți nevoie de o sticlă de plastic, cele mai recomandate sunt polipropilena (de obicei un plastic alb). Dar, chiar dacă alegeți să utilizați aceste tipuri de sticle, nu uitați că este important să le păstrați curate pentru a minimiza contaminarea bacteriană.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27