De ce este bine să dormi pe partea STÂNGĂ şi FĂRĂ PERNĂ. Beneficiile pentru sănătate sunt uimitoare!

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Specialiştii susţin că organismul va avea numai de câştigat dacă dormim pe partea stângă.

Fiecare om are o poziţie preferată în timpul somnului, care-l ajută să se relaxeze și să se odihnească corespunzător. Specialiștii ne atrag atenția și ne spun că este mult mai bine să dormim pe partea stângă, căci astfel organismul va avea numai de câștigat.

Medicii recomandă să dormim pe partea stângă

Îmbunătățește funcția sistemului limfatic. Sistemul limfatic este unul dintre cele mai importante sisteme ale organismului uman pentru că ajută la eliminarea toxinelor din organism. Cel mai important vas limfatic se află pe partea stângă, de aceea este mai bine să dormim pe partea stângă, pentru a ajuta organismul să gestioneze mai bine toxinele.

Ajută la buna funcţionare a splinei. Splina este cel mai mare organ care face parte din sistemul limfatic și este localizat pe partea stângă a corpului. Atunci când dormi pe partea stângă, ajuți splina să funcționeze mult mai eficient. Motivul principal este gravitația ce ajută la o filtrarea mai bună a sângelui.

Ajută la golirea completă a intestinelor. Valva ileo-cecală este valva dintre intestinul subțire și intestinul gros și se află pe partea stângă. Dacă alegi să dormi pe partea stângă a corpului profiți de gravitație și ajuți digestia.

Reduce arsurile la stomac din timpul nopții. Dacă suferi de arsuri în timpul nopții ar fi bine să dormi pe partea stângă. În acest fel, conținutul stomacului nu mai poate urca prin esofag.

Ajută ficatul. Ficatul se află în partea dreaptă a abdomenului. Dormind pe partea stângă ajuți ficatul să filtreze mai bine toxinele, prin faptul că nu îl presezi.

Face bine inimii. Partea stângă a inimii tale primește sânge de la plămâni. Dormind pe partea stângă, ajuți inima să-și facă treaba mult mai eficient. Gravitația ușurează astfel funcția sistemului circulator, în special a aortei și a venei cave inferioare (o venă mare ce duce sângele neoxigenat din partea de jos a corpului către inimă).

Dormi fără pernă!

Tot cei care susţin că e indicat să dormim pe partea stângă mai spun că e bine ca, măcar din când în când, să dormim fără pernă. Pernele restricționează mișcările corpului în timpul somnului, iar renunțarea la confortul pe care acestea îl dau oferă corpului o libertate mai mare de mișcare. Cercetătorii de la Universitatea Manchester au demonstrat că pe o pernă pot fi găsite până la 16 tipuri de fungi. Ei au ajuns la concluzia că, atunci când sunt utilizate mai mult de 18 luni, pernele acumulează de mii de ori mai multe bacterii decât o mătură ultrafolosită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel