De ce atacă Botiș fondurile private de pensii

val-valcu
val-valcu

Încă din mandatul precedent, președintele Băsescu a avut o problemă cu pensiile. După ce a dat greș suspendarea, premierul Tăriceanu, presat de PSD , a acceptat să crească veniturile pensionarilor. Speriat că adversarii săi vor obține capital politic, Băsescu a dat să blocheze mișcarea, avertizând că nu ne putem permite, că sustenabilitatea...bla, bla, bla.

Instantaneu, popularitatea sa a căzut în sondaje. Intuind că prelungirea dezbaterii nu va face decât să întărească această tendință, Băsescu a promulgat legea, dorind să facă uitată povestea. El nu a uitat că  i-a trecut glonțul pe la ureche și a tot încercat să demonstreze că a avut dreptate. În fine, s-a răzbunat, propunând tăierea pensiilor cu 15 la sută, schemă pe care nici măcar FMI-ul nu îndrăznea să o ceară, din cauza impactului social devastator (vezi cearta cu Strauss Kahn).

Afirmația ministrului Muncii, Ioan Nelu Botiș, despre fondul de pensii-schemă Ponzi, nu este  inconștiență, cum îl acuză presa, ci servilism. De fapt, toți pedeleii încearcă să acrediteze ideea că șeful nu avea cum altfel să rezolve criza,  că trebuiau sacrificați, azi, 1000, ca să nu moară, mâine, un milion.

Implicit, dl Botiș recunoaște că, în realitate, PDL nu a făcut nicio reformă în sistem, cu toate suferințele pensionarilor și cu toate voturile Anastasei. El zice: ”Sistemul de pensii este  de tip piramidal, atât timp cât sunt 10 milioane de persoane active din care doar 5,6 milioane contribuie”. Păi, dacă ai făcut reforma, care-i problema? Nu i-ai  umilit pe militari pe motiv că fiecare trebuie să primească după cât a contribuit? Atunci,  cei 5,6 milioane vor primi pensii, ceilalți 4,4 milioane vor suferi, nu sistemul!

Adevăratul atac al PDL se dă însă la pensiile private. Dl. Botiș propune  relaxarea normelor după care pot face investiții gestionarii pensiilor private. El vrea investiții cu risc. Adică investiții în economie. PDL a înțeles, în sfârșit, că nu vin investitori străini să-i bage bani în buzunar lui alde Videanu și Blejnar, așa că e disperat să găsească bani în țară. Și dacă, printre investițiile riscante s-or număra și ceva acțiuni la firmele clientelei de partid, e cu atât mai bine. Asta e adevărat schemă Bontziș: atragi voturile fraierilor cu promisiuni, după care le spui că e criză și le-a luat Opoziția banii!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel