Dans contemporan cu Cosmin Manolescu la Lisabona

Carton wandering
Carton wandering

În perioada 7-11 iunie 2017, între orele 16.00 – 19.00, în cartierul Alfama din Lisabona, va avea loc o serie de explorări urbane performative.

În perioada 7-11 iunie 2017, între orele 16.00 – 19.00, în cartierul Alfama din Lisabona, va avea loc o serie de explorări urbane performative realizate de către coregraful Cosmin Manolescu & Paradis Serial care se va finaliza cu un performance-conferință despre ce dansul contemporan în data de 12 iunie, ora 19:00, la sediul Institutului Cultural Român de la Lisabona.

În contextul celebrării a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Portugalia, Institutul Cultural Român de la Lisabona și Ambasada României în Republica Portugheză organizează pe parcursul anului 2017, o suită de evenimente culturale simbolice, atingând douăsprezece capitole esențiale ale creativității românești. În acest context, în luna iunie a acestui an va avea loc proiectul #wandering Alfama. Evenimentul este organizat și cu ocazia sărbătorii orașului Lisabona și a împlinirii a 20 de ani de colaborare coregrafică româno-portugheză.

(w670) Cosmin Man

Cosmin Manolescu @Gemma Riggs

#wandering Alfama este o explorare urbană și dansantă a cartierului Alfama din Lisabona. Este vorba despre un proiect care se construiește treptat, din întrebări și răspunsuri, obiecte ale cartierului Alfama, texte și momente coregrafice performate live sau secvențe video înregistrate. Dansul/performance-ul/happening-ul apar în mijlocul vieții de zi cu zi, iar scena poate fi oriunde.

#wandering Alfama este un proiect de Cosmin Manolescu și Ștefania Ferchedău, realizat în cadrul dans#wanderer, și are la bază un manifest artistic inspirat din cartea „The Wander Society“, de Keri Smith (Penguin Books, 2016), care vorbește despre filozofia călătoriei de tip experiențial și descoperirea necunoscutului. 

(w670) Cosmin Man

Cosmin Manolescu @Gemma Riggs

Cosmin Manolescu este coregraf și performer, director executiv al Fundației Gabriela Tudor și al companiei Paradis Serial, sub care își realizează proiectele artistice. În 1996 beneficiază de o rezidență coregrafică la Lisabona oferită de Forum Dança în cadrul programului „Les pépinières européennes pour jeunes artistes“, ocazie cu care realizează spectacolul „No Angels“. În 1997 organizează la București Zilele Dansului Contemporan Portughez, primul eveniment internațional al Fundației Gabriela Tudor. În perioada 2011-2015, împreună cu Ștefania Ferchedău, a condus proiectul european de mobilitate si creație artistică E-Motional co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Cultura 2007-2013, unde a colaborat cu artiști și organizații din Portugalia, Letonia și Luxemburg.

(w670) Manolescu

Manolescu  

Ștefania Ferchedău este manager, producător și consultant artistic în domeniul artelor contemporane. Are o experiență de 15 ani în dezvoltarea de proiecte în domeniile artele spectacolului, management și politici culturale, dar și interdisciplinare (arte performative, arte vizuale, jurnalism, literatură) și transversale (educație prin cultură și intervenție), unele cu o componentă importantă de cooperare internațională. În prezent este director artistic al Institutului Prezentului, asociație cu profil interdisciplinar pe care a fondat-o în 2016.

(w670) Zmeul Foto

Zmeul Foto Alina Uşurelu

Program #wandering Alfama:

Coregraful Cosmin Manolescu & Paradis Serial

 

7-11 iunie, 16:00-19:00

Explorări urbane performative în cartierul Alfama

12 iunie, ora 19:00

„Ce este dansul contemporan“ - spectacol și video-conferință cu/de Cosmin Manolescu

Instalație video cu filme realizate de Tania Cucoreanu & Cosmin Manolescu, Gemma Riggs (UK)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy