Dan Chișu, scrisoare deschisă: Nu știu cine a decis, dar mi se pare că e ramas din perioada de tristă amintire

Actorul Dan Chișu a transmis o scrisoare deschisă către toți directorii de teatre.

El a propus schimbarea orei de începere a spectacolelor la teatre. Acum, oamenii sunt așteptați în săli la 19:00, doar că, în condițiile traficului infernal, este greu de ajuns la momentul anunțat.

"STIMATI DOMNI,

Acum citeva zile am primit cu placere invitatia sa merg la avanpremiera spectacolului, Mult zgomot pentru nimic, de la Teatrul de Comedie. Ora de incepere, 19.

Pe la ora 18, am incercat sa gasesc un uber pentru ca stiam ca e greu sa parchezi in zona, eu stind linga Televiziune. Primul gasit afisa 17 minute pina la mine. Al doilea doar 15. Ii confirm si dupa 5 minute imi arata tot 15. Anulez comanda si caut un taxi. nimic. Ma sui in masina la 18,10 si pornesc catre teatru. Pe la 18,30 ajung la Piata Romana. De acolo incepe calvarul. pe la 19 ajung la Inter si imi dau seama ca doar daca intarzie multa lume, spectacolul nu o sa inceapa. la 19,15 intru in parcarea subterana, caut loc 5 minute si in fuga ajung la 19 25 la Comedie. spectacolul incepuse de 10 minute. Ma uit la doamna care-mi inmaneaza invitatie si care imi spune ca e interzis sa se mai intre dupa ce incepe spectacolul. Raman inert in fata teatrului si vad ca nu sunt singurul intarziat. Oameni frumosi alergand cu iubite sau sotii de mana si invart si ei in gol, incercand sa-si faca alt program, dupa refuzul galant.

Schimbarea orei de începere

Ei bine domnilor directori, v-am povestit intamplarea asta doar ca sa propun sa faceti/facem ceva cu ora asta de incepere. Si ma gandesc la oamenii care pleaca de la slujba pe la 18 sau cei care, chiar daca isi fac programul special in timpul saptamanii, tot nu ar ajunge la timp. Pentru ca Bucurestiul asta pe care il cunoasteti foarte bine, e aglomerat peste masura si nici o plecare cu o ora jumate inainte de spectacol, nu le-ar da certitudinea ca vor ajunge la timp. M-am uitat pe programul teatrelor din intreaga lume si nu prea incepe nicaieri la ora 19. Nu stiu cine a decis acest orar, dar mi se pare ca e ramas din perioada de trista amintire. Am avut o colaborare cu un teatru din Bucuresti acum 10 ani si la cererea mea de a pune spectacolul la ora 20,30 mi s-a raspuns ca... sindicatul personalului tehnic nu e de acord. Au si ei copii si vor sa ajunga pina la 21/21,30 acasa. Nu am crezut atunci asta. Asa ca intreb. E chiar imposibil de modificat? Nu credeti ca ar veni mai multa lume la teatru? Mai ales ca la privati se poate... si de la ora 21. E drept... al doilea spactacol. Zic si eu... nu dau cu parul...", a scris Dan Chișu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel