Cristian Oancea, ”Victor Babeș” Timișoara: Suntem într-un TSUNAMI. Depășim 100.000 cu OCHII ÎNCHIȘI!

Zuzi Janek/scop.io
Zuzi Janek/scop.io

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, a lansat avertismente crunte despre evoluția pandemiei de COVID-19. 

Cristian Oancea, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, a afirmat, la Digi24, că situația privind pandemia de COVID nu este stabilă la nivel național: ”Vom continua așa mult și bine. Temerea noastră este că, odată cu aceste măsuri de relaxare, va mai crește incidența, dacă nu se vor respecta ad literam măsurile.”

Ipoteză: Urmează peste 2.000 de cazuri noi pe zi

Medicul din Timișoara a subliniat că ”avem cazuri active aproape 44.000, avem 3.500 de decese, iar numărul de decese zilnic este într-o fază de platou. Nouă ne este teamă că, odată cu aceste noi măsuri de relaxare, peste două săptămâni- o lună, vom avea o creștere la peste 2.000 de cazuri noi pe zi”. 

Cristian Oancea a afirmat că este înțeleasă greșit relaxarea în țara noastră și că ea ar trebui să vină la pachet cu o mai mare responsabilitate, în acest context pandemic delicat. ”Suntem într-un platou negativ, pentru că nu coborâm. Ori ne vom menține în acest platou, ori, dacă nu, va fi o ușoară creștere până undeva pe la 2.000 de cazuri. Problema este că din aceste cazuri se selectează și cele severe și va fi o încărcătură pe sistemul de Terapie Intensivă”. 

Situație critică la ATI

În două săptămâni e posibil să ajungem la cifra de 700 (n.r. de persoane cu COVID la ATI) ceea ce înseamnă, la aproape o capacitate de 1.000 de paturi, la nivel național pentru SARS-CoV-2, un fenomen deja îngrijorător” a spus medicul, care a atras atenția și că resursa umană de terapie intensivă este epuizată emoțional și fizic. Cristian Oancea a afirmat că, în ciuda anunțurilor, nu găsesc personal de Terapie Intensivă. 

”Trebuie să ne gândim că pe copii, în marea majoritate asimptomatici, de la grădiniță și de la școală, îi vor aștepta bunicii care au diabet, hipertensiune sau alte boli cronice. Riscul de transmitere în masa vârstnicilor este foarte crescut. Trebuie să avem măsuri de distanțare fizică, de purtat măști, de aerisit clasa”, a afirmat medicul din Timișoara. 

”Dacă nu vom fi responsabili și vom continua în același fel, suntem într-un tsunami și, în curând, dacă ne menținem așa, depășim 100.000 de ochii închiși” a avertizat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel