EXCLUSIV  Creştere pensii. Petre Lăzăroiu, TRANŞANT: Aruncă decizia CCR la COȘ! Pune cineva armata pe ei?

Agerpres/ Arhivă Foto
Agerpres/ Arhivă Foto

Petre Lăzăroiu, fost judecător al Curţii Constituţionale din România, a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, ce se va întâmpla de la 1 septembrie dacă pensiile nu vor creşte conform legii, cu 40 la sută. 

"Nu au nevoie de nicio portiţă constituţională. Dacă Executivul nu vrea, nu le creşte. Cine poate să îl oblige? Chiar dacă legea spune ceva, ei nu o respectă, aşa cum nu au respectat nicio lege până acum. Ce se întâmplă, pune cineva armata pe ei? Dă CCR o decizie, ei se fac că o citesc şi o aruncă la coş, şi cu asta basta. Cine dă banii? Nu Executivul are în mână banii, finanţele? 

Dacă va fi sesizat CCR, va spune că pensiile trebuie crescute conform legii. Ei vor spune că nu au bani şi asta e! Ei spun că vor modifica legea prin OUG, iar opoziţia spune că va depune moţiune de cenzură. Lucrurile merg într-un cerc vicios, pentru că aşa e politica, dar de fapt cel care suferă este poporul", a spus Petre Lăzăroiu în exclusivitate pentru DC NEWS

Consilierul premierului Ludovic Orban, Tănase Stamule, a afirmat marţi seara că procentul exact de mărire al pensiilor va fi anunţat joi, 13 august, dar şi că acesta va fi cu siguranţă mai mic de 40 la sută. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel