Copilul tău are aceste vise? Iată care ar fi riscurile pentru bunăstarea lui ca adult

Fotografie de la Snapwire/ Pexels
Fotografie de la Snapwire/ Pexels

Iată câteva vise comune ale copiilor care implică unele riscuri potențiale pentru sănătate pentru ei ca adulți.

Consecințele pe termen lung ale viselor urâte la copii sunt un subiect care poate preocupa mulți părinți. S-a demonstrat recent că există o corelație între visele tulburătoare și riscul de a dezvolta boli precum boala Parkinson și demența senilă, dar nu este o cauză directă.

Acest lucru este sugerat de cercetările publicate în revista științifică The Lancet. Cu toate acestea, înainte de a aprofunda subiectul, este important să subliniem faptul că acest studiu nu implică faptul că a avea vise tulburătoare este o pieire pentru viitor.

Datele din 1958 British Birth Cohort Study au fost analizate ca parte a studiului. Informațiile despre vis au fost furnizate la acea vreme de mamele copiilor în vârstă de 7 (în 1965) și 11 (în 1969). Aceste date au fost apoi comparate cu starea de sănătate a acestor persoane odată ce au devenit adulți.

Constatările studiului

”Dintre 6991 de copii (50,6% femei), la vârsta de 50 de ani, 267 (3,8%) au dezvoltat tulburări cognitive. După ajustarea pentru toate covariabilele, a avea mai multe vise supărătoare regulate în timpul copilăriei a fost asociată liniar și statistic semnificativ cu un risc mai mare de a dezvolta tulburări cognitive până la vârsta de 50 de ani (P pentru tendință = 0,037). Comparativ cu copiii care nu au avut niciodată vise supărătoare, copiii care au avut vise dureroase persistente au avut un risc cu 85% mai mare de a dezvolta tulburări cognitive  până la vârsta de 50 de ani”, se arată în studiu.

Cu alte cuvinte, studiul ne spune că cei care au avut coșmaruri regulate în timpul copilăriei, au prezentat un risc mai mare de a dezvolta *tulburări cognitive sau boala Parkinson până la vârsta de 50 de ani. Un risc care pare a fi cu 85% mai mare decât la adulții care nu au avut în mod regulat coșmaruri în copilărie, potrivit Supereva.

*Este important de menționat că mulți factori pot influența dezvoltarea acestor boli, precum vârsta, genetica, stilul de viață și expunerea la substanțe toxice. În plus, există multe strategii care pot fi adoptate pentru a reduce riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și stimularea activității mentale.

Cu toate acestea, concluziile acestui studiu subliniază imporanța îngrijirii sănătății mintale a copiilor și importanța de a le oferi acestora un mediu de somn sigur și liniștit. Părinții își pot ajuta copiii să facă față viselor supărătoare oferindu-le sprijin emoțional și sentimentul de siguranță lucrând pentru a reduce situațiile stresante și anxioase din mediul lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel