Congresul USR validează sâmbătă, online, rezultatul votului pentru preşedinţia partidului

Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin

Congresul USR validează, sâmbătă, într-o şedinţă online, rezultatul votului pentru preşedinţia partidului, ca etapă finală a alegerilor interne desfăşurate la începutul lunii iulie.

Preşedinţia USR a fost câştigată, din primul tur al alegerilor interne, de Cătălin Drulă, cu 71,3% din voturile exprimate. Preşedintele Uniunii Salvaţi România a fost ales prin votul tuturor membrilor, iar alegerile interne au debutat pe 6 iulie.

Au fost şase candidaţi şi s-a consemnat următorul rezultat la încheierea procesului de votare:

* Cătălin Drulă - 12.967 voturi (71,3%) * Cătălin Teniţă - 2.706 voturi (14,8%)

* Octavian Berceanu - 2.041 de voturi (11,2%) * George Ungureanu - 163 voturi (0,9%) * Miroslav Taşcu Stavre - 138 de voturi (0,76%)

* Alexandru Kiss - 97 de voturi (0,53%). Prezenţa la vot a fost de 77,2%. Sâmbătă, după Congresul USR, preşedintele formaţiunii, Cătălin Drulă, va susţine o conferinţă de presă, alături de primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Citește și - USR „a rămas cu chiloții-n vine“, după alegerea lui Drulă. Prognoza lui Ciuvică

Analistul politic Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, au dezbătut alegerea lui Cătălin Drulă în fruntea USR PLUS și perspectivele pe care partidul le are pentru viitor.

„În primul rând, să explic de ce este domnul Ciuvică negru ca tăciunele. Candidatul nostru, al meu și al doamnei Tache (n.r. Diana Tache), președintele Cătălin Drulă, a fost confirmat în funcția de președinte al USR“, a spus, ironic, Bogdan Chirieac, moment în care Mugur Ciuvică a izbucnit în râs.

„Asta trebuia să anunțați, că nu știe nimeni, vă dați seama. Absolut nimeni nu a aflat acest lucru“, a spus, amuzat, Mugur Ciuvică.

„Cum să nu știe nimeni? Noi știm! Domn’le, o să râdeți. Acest tânăr politician va furniza multe surprize plăcute, să știți!“, a spus Bogdan Chirieac.

„Da, sunt convins! Prima surpriză neplăcută și-a furnizat-o lui însuși. Am citit și eu, într-un moment de maximă plictiseală, despre rezultat, că au avut alegeri online, iar la alegerile online domnul Drulă a câștigat cu 70%, ceea ce pare șmecherie, dar, dedesubt scria că a obținut, cu astea 70%, vreo 13.000 de voturi. Față de data trecută, când a câștigat Cioloș, care a câștigat cu 50 și ceva la sută și care a obținut 19.000 de voturi, au votat mult mai puțini, ceea ce arată, pentru orice minte cât de cât limpede, că partidul dumneavoastră se duce în cap, din moment ce i-au dispărut și votanții. Nu mai e nimeni interesat! D’aia spuneam că nu interesează pe nimeni cine e președintele unui partid căzut în cap. În momentul ăsta e Drulă. În ritmul ăsta, la viitoarele alegeri o să se aleagă trei inși între ei acolo și, cine are două voturi, câștigă.“, a spus Mugur Ciuvică. Vezi articolul aici!

Citește și - USR se propune, din nou, a fi schimbarea. Drulă vrea ca partidul să dea și premierul, și președintele în 2024, deși au doar 10% intenție de vot

USR nu se mai vrea o ”remorcuță”. Cătălin Drulă vrea să fie... schimbarea și dorește majoritatea în 2024, deși partidul pe care-l conduce are doar puțin peste 10% în sondaje, în intenție de vot. 

USR se vede, din nou, a fi schimbarea

Președintele USR, Cătălin Drulă, a vorbit despre alegerile din 2024, odată validat în funcția de conducere a partidului, cu un procent de 71%. Din nou, USR se poziționează ca șansa schimbării. 

”Va fi un super-an electoral în România şi o şansă de a schimba această putere, acest regim - eu i-am spus socialist cu epoleţi - un regim care sărăceşte România şi îi reduce şi democraţia şi pentru asta identificăm şi creştem candidaţi în toată ţara. Noi sprijinim actualii primari. Aduc aminte ascultătorilor că avem primari care guvernează local în jur de 1,7 milioane de cetăţeni din România. Şi nu în ultimul rând, facem în continuare opoziţie pe bune, opoziţie pe tot terenul. Ăsta e un concept pe care l-am lansat când eram preşedinte interimar, în lunile din urmă, pentru că o democraţie sănătoasă /geftene/ are nevoie de opoziţie puternică care să spună ce este în neregulă cu felul cum se guvernează în momentul de faţă în România de această supermajoritate PSD-PNL.” a spus Cătălin Drulă, la RFI, conform Rador.  Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel