Colecția Garabet Avachian - O nouă prezentare la Muzeul Colecțiilor de Artă

Începând din 4 august 2021 Muzeul Colecțiilor de Artă se va vizita din oră în oră începând de la ora deschiderii (orele 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17) și având ca punct de pornire holul central din corpul B (central).Program de vizitare: miercuri – duminică: 10.00-18.00; ultima intrare se face la 17.00.

Muzeul Colecțiilor de Artă – specificitate

„Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 4 august 2021 să vizitaţi expoziția permanentă a Colecţiei Garabet Avachian într-o nouă formulă, ce cuprinde lucrări de artă românească restaurate, dispuse cronologic, semnate de artiştiiApgar Baltazar, Nicolae Dărăscu, Nicolae Grigorescu, Iosif Iser, Petre Iogulescu-Yor, Ştefan Luchian, Samuel Mutzner, Alexandru Padina, Gheorghe Petraşcu, Ştefan Popescu, Camil Ressu şi Jean Al. Steriadi, alături de care sunt prezenţi cu grupaje valoroase, pictorii apreciaţi în mod deosebit de colecţionar: Theodor Pallady (căruia i s-a dedicat o sală - colecţia având 80 de lucrări de pictură semnate de artist), Dumitru Ghiaţă, Alexandru Ciucurencu şi Lucian Grigorescu, pentru a oferi publicului o imagine cât mai bogată a operei acestora.

În ceea ce priveşte piesele de artă populară, au fost expuse icoane pe sticlă inedite, realizate de zugravii: Nicolae Oancea, Ioan Morar, Matei Popa și Ioan Costea Verman, activi în Mărginimea Sibiului, zugravii din familia Poienaru și Pavel Zamfir, activi în satul Laz, Ioan Pop din Făgăraș, zugravi din familia Grecu din Săsăuș, zugravi din familia Tămaș din Făgăraș și Matei Țâmforea din Cârțișoara.

Garabet (Garbis) Avachian (1907-1967) a fost profesor de vioară la Conservatorul ,,Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, şi unul dintre cei mai importanți colecţionari de artă din perioada postbelică. Colecţia, care însumează 1103 lucrări de artă plastică și decorativă,  a fost donată statului în 1969, conform dorinței reputatului colecționar, de către soția sa, doamna Sabina Avachian.

Program nou de vizitare       

Începând din 4 august 2021 Muzeul Colecțiilor de Artă se va vizita din oră în oră începând de la ora deschiderii (orele 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17) și având ca punct de pornire holul central din corpul B (central). Supraveghetorii vor însoți grupul prin muzeu indicându-le traseul și asigurând respectarea măsurilor de prevenție a răspândirii Covid 19.

Nu este necesară înscrierea prealabilă pentru vizită. Grupurile pot beneficia de ghidaj doar la cerere, în urma transmiterii unei solicitări la adresa educatie@art.museum.ro cu cel puțin 2 zile înainte de vizită” arată MNAR într-un comunicat.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy