Claudiu Bleonț, pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca - Video

Actorul Claudiu Bleonț propune publicului clujean o întâlnire cu opera lui Marin Sorescu – „Paracliserul”, o monodramă despre relația individului cu divinitatea, titlu aflat în premieră în stagiunea Teatrului Național din Cluj-Napoca.

Reprezentația va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie, ora 19:00, bilete pe https://www.bilete.ro/paracliserul/.

Direcția scenică a fost creată de Claudiu Bleonț, scenografia poartă semnătura Andrada Chiriac, video Sebastian Gherman.

O propunere specială, care vine din dorința îmbogățirii experienței teatrale a ambelor părți, din dorința întâlnirii unei puternice viziuni scenice cu un public sensibil, care reacționează încă la forțele sacre ale artei teatrului.

Parte din trilogia Setea muntelui de sare, în care mai sunt cuprinse piesele Iona și Matca, PARACLISERUL lui Marin Sorescu intră astfel pentru prima data în repertoriul Naționalului Clujean, încurajându-ne la introspecție, la inițierea unui nou dialog cu transcendentul, la o confruntare cu singurătatea noastră fundamentală în fața eternității, dar și cu multitudinea fațetelor noastre interioare, care dialoghează în permanență, ajutându-ne să continuăm viața pe calea aleasă, din copilărie până la bătrânețe.

Paracliserul este un personaj cu aura unui discipol întru ale sfințeniei, care alege să ducă la bun sfârșit munca de afumare sisifică a pereților ultimei catedrale zidite, pentru ca la final, prin contrast cu întunecimea spațiului unde și-a petrecut existența, să dea luminii puterea rugului aprins cu prețul sacrificiului suprem.

Vă invităm așadar să vă lăsați conduși de Claudiu Bleonț la această întâlnire magică cu PARACLISERUL lui Marin Sorescu, pe scena mare a Teatrului Național din Cluj.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel