EXCLUSIV  Ciuvică, scenariu sumbru pentru ce urmează, după gestul lui Cioloș față de Ungaria

Ciuvică, scenariu sumbru pentru ce urmează, după gestul lui Cioloș față de Ungaria / Foto: Facebook Dacian Cioloș
Ciuvică, scenariu sumbru pentru ce urmează, după gestul lui Cioloș față de Ungaria / Foto: Facebook Dacian Cioloș

Mugur Ciuvică a spus ce urmează după gestul făcut de Dacian Cioloș față de Ungaria.

Muguru Ciuvică a spus ce urmează după ce Dacian Cioloş, liderul grupului RENEW Europe din Parlamentul European, a anunţat că PNRR-ul Ungariei a fost suspendat de Comisia Europeană. Update: Comisia Europeană l-a contrazis că a suspendat PNRR-ul, dar solicitarea lui Dacian Cioloș există. 

"Eu v-am spus că nu va câștiga Cioloș funcția de președinte al României în 2024. Asta în niciun caz, dar rol activ poate că va avea, nu știu. Dar și chestia asta e o prostie în sine. Mă mir că cei de acolo nu că au reacționat ei la cererea lui Cioloș, probabil că era aranjată treaba, trebuia să ceară cineva ca ei să facă acțiunea respectivă, dar mă mir că au făcut-o și oarecum pe nevăzute așa, că nu am văzut știri despre asta.

"Cine a luat hotărârea?"

Cine a luat hotărârea asta, Comisia?  Nu pare complet nebun Cioloș, deși nici normal nu e, politic vorbind. Este extrem de ostil, adică e la maxim de ostil. Nu există ceva mai rău în momentul de față și oarecum din nimic așa pentru că nu îi spun că se suspendă fondurile pentru LGBT, spre exemplu, din câte spune Cioloș, ci el a răspuns acolo că le cere suspendarea pentru că nu a intrat în programul acesta cu procurorul european și că e posibil ca fondurile europene să nu meargă la ungurii cinstiți și harnici, ci să ajungă la oamenii lui Orban, cam așa a motivat el solicitarea.

"Ungurii vor reacționa"

E o chestie foarte vagă, sigur că e o chestie oarecum normală pentru Cioloș-Kovesi, cam așa erau și dosarele pe care le făcea Kovesi în România, știm cu toții, dar să faci o acțiune din asta la nivel european mi se pare foarte tare. Hai să vedem ce va întâmpla în România pentru că eu nu cred că ungurii din Ungaria și din România nu vor reacționa la chestia asta.

Într-un fel sau altul vor reacționa, sunt convins și chiar aștept cu interes și mare curiozitate să văd reacția UDMR-ului. Sigur, reacția UDMR-ului va însemna și reacția lui Orban din Ungaria cumva.", a declarat Mugur Ciuvică în cadrul emisiunii "Miercurea Neagră" de la DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel