EXCLUSIV  Ciuvică: Niciodată Bucureștiul nu a arătat în halul ăsta. Asemănări și diferențe cu vremea comunismului

Incidenţa Covid, în creștere în Bucureşti
Incidenţa Covid, în creștere în Bucureşti

Mugur Ciuvică a făcut o comparație între Bucureștiul de astăzi și Bucureștiul din perioada comunistă.

Președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, susține că Bucureștiul nu a mai arătat niciodată atât de rău ca acum. Acesta a vorbit despre cum era capitala în vremea comunismului și cum este în prezent.

"Acum le ai pe toate. Ai și frigul, ai și apă rece, ai și gropile, ai și mizeria, e cam totul.", a declarat Ciuvică în cadrul emisiunii "Miercurea Neagră" de la DCNews, dezamăgit de faptul că bucureștenii trebuie să se confrunte cu atâtea probleme, inclusiv cu șobolani sau căpușe, mai ales în Sectorul 1 al Capitalei, acolo unde aproape toată vara au fost probleme cu colectarea deșeurilor, iar gunoaiele au umplut străzile. El remarcă faptul că măcar pe vremea lui Ceaușescu oamenii știau că avea să le fie oprită lumina sau că nu aveau constant căldură, dar și că, în prezent, Primăria oferă cetățenilor tot ce oferea comunismul și ceva în plus. 

"Niciodată Bucureștiul nu a arătat în halul ăsta"

"Niciodată, dar niciodată, inclusiv pe vremea lui Ceaușescu, Bucureștiul nu a arătat în halul ăsta. Adică sunt toate. Pe vremea lui Ceaușescu era frig în case, îți clănțăneau dinții, era o temperatură din asta, constantă mică, stăteai cu pulovere, palton, cu apa caldă la fel, probleme, se stingea lumina deseori, aproape în fiecare seară, erau pauze din astea de câte o oră sau două, trei, fără curent electric... Bă nene, da` le știai, mă rog, că sunt. Străzile nu cred că erau cu gropi, nici nu era așa mare circulație, da gropi nu țin minte să fi fost.", a declarat Mugur Ciuvică.

"Mai erau, e mai bună infrastructura acum, da nu mult mai bună.", a intervenit analistul politic Bogdan Chirieac.

"În București? Mai bună acuma cu străzile astea pline de gropi? Dar nu era mizeria. Era aceeași atmosferă, tristă așa, sumbră, gri, un gri urât, dar nu era mizerie, nu era jegul ăsta pe stradă, nu erau nici șobolani, nu colcăiau șobolanii sau căpușele prin parcuri. Nu era jegul ăsta, stătut așa, pe vremea lui Ceaușescu, erau altele. Acum le ai pe toate. Ai și frigul, ai și apă rece, ai și gropile, ai și mizeria, e cam totul.", a mai spus Mugur Ciuvică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel