EXCLUSIV  Ce plan avea ministrul Ivașcu pentru Beligan: Ar fi fost într-un moment simbolic pentru toți românii

Scutaru Cristina / 20 iul 2018 / 14:57 Salveaza PDF Comentarii
Ivașcu
Descriere foto: Ivașcu

Au trecut trei ani de la moartea maestrului Radu Beligan. 

Actorul a avut generozitatea de a fi alături de George Ivașcu, actualul ministru al Culturii, la inaugurare Teatrului Metropolis, devenind astfel directorul onorific al teatrului. De asemenea, spectacolul "Lecția de violoncel", unul dintre marile succese ale Teatrului Metropolis ajunsese, iată, la cea de-a 97-a reprezentație, exact vârsta maestrului Beligan.

George Ivașcu spera că actorul va fi sărbătorit la cei 100 de ani, tot la Metropolis, unde era director onorific. Aniversarea ar fi fost într-un moment simbolic pentru toți românii, la centenarul României Mari. Din păcate, astăzi am rămas doar cu amintirile.

În ultimul său discurs de la Teatrul Metropolis, Radu Beligan spunea cine îl va înlocui

Marele actor i-a transmis simbolic ștafeta "tânărului Beligan", Marius Manole.

Radu Beligan a explicat, într-un discurs emoționant, de ce l-a ales pe Marius Manole.

"Ne separă 60 de ani, dar a pornit la fel ca mine...în dulcele târg al Ieșilor, unde mi-am făcut studenția și am pășit pentru prima oară într-un teatru. Aceleași începuturi, acelelași zbateri. Silueta fragilă a tânărului de azi îmi aduce în minte alura famelică a tânărului de ieri. Puterea lui demuncă, subiect al admirației, dar și al oprobiului public...Trei-patru spectacole pe zi?! Când se mai potolește și ăsta?"...îmi aduce aminte de cea mai frumoasă perioadă din propria tinerețe. De talent, ce să mai vorbim? Îl întrece pe al meu. Una peste alta cred că cred că tânărul Marius Manole reprezintă pentru Teatrul românesc și pentru generația lui unul dintre acei actori extraordinari care se naște o dată la 100 de ani", a spus maestrul Beligan, în aplauzele sălii.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22