Ce înseamnă SPA și de unde provine această prescurtare

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Te-ai întrebat vreodată de unde vine denumirea de SPA?

Industria Spa câştigă teren tot mai mult de la un an la altul. Oamenii se orientează acum spre îmbunătățirea sănătății și a calității vieții, astfel că şi trendurile sunt altele faţă de acum zece ani. Cuvântul SPA ne trimite pe toți cu gândul la relaxare și răsfăț, dar tu știi ce înseamnă, de fapt, și de unde provine acronimul?

Ce înseamnă SPA

Ei bine, SPA este un acronim care își are originea încă din vremea Imperiului Roman, atunci când legionarii, obosiți de luptă, au găsit o cale prin care să se refacă după rănile și bolile pe care le aveau. Aceștia au căutat izvoare termale și au construit băi pentru vindecare, pe care le-au numit „aquae”, explică ştiridinlume.ro. Tratamentul urmat l-au denumit „Sanus Per Aquam” (SPA), care se traduce ca „sănătate prin apă”. Acesta, de altfel, ar fi fost găsit înscris pe unii dintre pereții băilor romane antice. În acea perioadă a fost fondat și orașul Spa din Belgia, cel care este renumit pentru băile sale termale cu puteri vindecătoare încă din Antichitate.

În ultima perioadă, centrele spa devin din ce în ce mai populare, atât în Europa, cât și la noi în țară. Considerate o oază de relaxare, acestea oferă vizitatorilor o gamă largă de servicii, începând de la diverse tratamente cosmetice, manichiură, pedichiură la cele pentru întreg corpul. Toate activitățile se desfășoară într-un mediu relaxant și plăcut, lăsându-se te mâinile unui personal profesionist.

Cum te pregătești pentru o vizită la SPA

O vizită la SPA, pentru o singură zi sau pentru mai mult timp, este modalitatea perfectă de a te relaxa și răsfăța. O mică pregătire înainte va asigura că vizita va decurge cât mai bine. Iată câteva sfaturi de urmat.

Programează tratamentele în avans

Rezervarea tratamentelor în avans este esențială, deoarece acest lucru garantează că centrul va putea să îți satisfacă nevoile. Dacă ai în vedere mai multe proceduri, vorbește cu cei de acolo, astfel încât să îți poată organiza cât mai bine timpul.

Îmbracă-te și accesorizează-te corespunzător

Evită să porți bijuterii, deoarece ți se va cere să le scoți înainte de a beneficia de tratamente. Prosoapele și halatele sunt furnizate de obicei la SPA-uri, așa că nu este nevoie să le aduci de acasă. Același lucru este valabil și pentru produsele de igienă personală, cum ar fi șamponul și săpunul. În cazul în care ziua de SPA include utilizarea unei saune sau a unei căzi cu hidromasaj, verifică în prealabil dacă este necesar un costum de baie sau papuci.

Nu exagera cu mesele

Mânâncă ceva ușor înainte de a ajunge la SPA, pentru a nu te simți greoi. Hidratează-te, bând multă apă înainte, în timpul și după vizită. Masajele și condițiile fierbinți și umede, cum ar fi într-o saună, sunt bune pentru detoxifiere și relaxare, dar acestea fac ca organismul să piardă multe lichide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel