Ce fel de cafea ne ajută să trăim mai mult. Studiul a durat 20 de ani

Iubitorii de cafea nu își pot începe cu adevărat ziua până nu simt aroma licorii speciale.

Iubitorii de cafea nu își pot începe cu adevărat ziua până nu simt aroma licorii speciale, conform CNN. În plus, cafeaua nu este bună doar pentru starea de bine a oamenilor, ci poate lungi viața – dacă este pregătită cu un filtru.

Noile informații vin dintr-un studiu pe termen lung publicat miercuri în Jurnalul european al cardiologiei preventive.

De ce este mai bună cafeaua filtrată

„Cafea nefiltrată conține substanțe care cresc colesterolul din sânge. Folosirea unui filtru scapă de acest lucru și face mai puțin probabile infarcturile și morțile premature", a spus profesorul Dag Thelle de la Universitate din Gothenburg, Suedia, care este autorul studiului.

„Cercetarea noastră oferă dovezi puternice și convingătoare despre legătura dintre modurile de preparare a cafelei, infarcturi și longevitate", a spus Thelle.

Bineînțeles, veștile nu sunt bune pentru fanii cafelelor care nu sunt pregătite la filtru sau pentru iubitorii metodelor grecești și turcești. Fierberea cafelei sau folosirea unei prese poate duce la creșterea bolilor cardiovasculare.

Deficiențele cafelei fierte sau presate

„Cafeaua nefiltrată, precum cea grecească sau turcească, care este fiartă, dar și cafeaua făcută la presă franceză conțin mai mult cafestol și kahweol, chimicale găsite în picăturile de ulei care plutesc în cafea, dar și în sediment", a spus nutriționistul Lisa Drayer, din partea CNN. „Studiile au arătat că aceste substanțe pot ridica nivelurile de trigliceride și de colesterol LDL".

„Așadar, rămâneți la cafeaua filtrată, fiindcă filtrul ajută la strecurarea acestor chimicale", a explicat Drayer.

Studiu care durează de 20 de ani

Studiul a urmărit peste 500.000 de femei și bărbați din Norvegia, cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani, timp de 20 de ani. Rezultatele au arătat că consumul cafelei fierte sau presate ridică mortalitatea la bărbații de peste 60 de ani.

Însă, dacă băutura este filtrată cu un filtru de hârtie, de exemplu, oamenii sunt mai sănătoși decât cei care nu beau cafea deloc. Cafeaua filtrată duce la un risc cu 15% mai mic de moarte din orice cauză, o scădere cu 12% din morțile cardiovasculare la bărbați și 20% la femei, comparând cu cei care nu consumă deloc cafea.

„Am aflat că cei care beau cafea filtrată sunt puțin mai sănătoși decât cei care nu beau deloc cafea, lucru ce nu poate fi explicat prin alte variabile precum vârstă, gen și obiceiuri de viață. Așadar, credem că observația este adevărată", a spus autorul studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel