Cazul Coldea la DNA. Chirieac arată care e, de fapt, adevărata problemă: Doar atât s-a schimbat în ultimii 10 ani

FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat care ar trebui să fie prioritatea statului român după alegerile de anul acesta.

„Nu este o noutate pentru nimeni că domnul Traian Băsescu a avut o contribuție determinantă la crearea statului paralel. Despre ce vorbim? Dar îngrijorător este că justiția din România este exact la fel ca acum 10 ani. Doar că datorită presei libere nu se mai fac la fel de multe abuzuri.

Asta e singura diferență. Eu cred că din tot episodul acesta, care nu știu cum se va termina, poate reușim să reformăm această componentă determinantă a statului, justiția, care reprezintă o vulnerabilitate majoră la adresa statului. Poate după alegerile de anul acesta vom reuși”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3-CNN.

Inquam Photos/ Octav Ganea

Reamintim că, duminică, fostul președinte, Traian Băsescu, a făcut primele comentarii referitoare la dosarul DNA al lui Florian Coldea:

„Eu sper, probabil știți că niciodată nu am făcut declarații înainte de sentință, dacă este adevărat ce se vehiculează, trebuie să facă pușcărie. Este inadmisibil ca un funcționar cu înălțimea pe care a avut-o în stat și cu portofoliul lui - este inadmisibil dacă a încălcat legea și a folosit informațiile din timpul mandatului în scopuri personale.

M-am întrebat ce s-a întâmplat cu ei (Coldea și Kovesi, n.r.) și am o singură explicație. Este o greșeală să numești în funcții de putere mare oameni fără experiență de viață. Prea tineri, și el și Kovesi. Au fost mult prea tineri când i-am numit și când și-au dat seama că se pot despărți de funcțiile în care i-am numit. Lui Kovesi nu i-a convenit să se întoarcă la Sibiu, lui Coldea nu i-a convenit să nu mai fie șef la SRI.

Eu îmi asum responsabilitatea pentru faptele instituțiilor statului până în decembrie 2014. Vă reamintesc că suntem în 2024, omul ăsta e pensionar, infractor, dar pensionar. Nu-mi asum niciun fel de responsabilitate. Un om care s-a pensionat acum 7 ani și a fost prins într-o situație extrem de delicată pentru el. În ceea ce privește securitatea unor secrete ale statului, trebuie să existe o modalitate de a-l proteja, de a proteja secretele pe care le știe. Și-a scris consultanță pentru că poate da îndrumări, informații, pentru că știe ce trebuie să facă un om de afaceri. Faptul că umblă și la Monaco și la Dubai reprezintă un risc”.

Luni dimineață, generalul Florian Coldea s-a prezentat la Poliție pentru a semna controlul judiciar. Înaintea lui, generalul Dumitru Dumbravă a fost și el la aceeași instituție pentru a îndeplini aceeași formalitate.

Florian Coldea a părăsit sediul Poliției după aproximativ un minut, moment în care a fost înconjurat de jurnaliștii prezenți. Aceștia l-au flancat din toate părțile, forțându-l pe Coldea să se deplaseze pe trotuar în direcția opusă locului unde își parcase mașina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel