EXCLUSIV  Carmen Avram, la interviurile DCNews, despre Politica Agricolă Comună și Green Deal. Care e viitorul agriculturii

Carmen Avram, europarlamentar PSD
Carmen Avram, europarlamentar PSD

Carmen Avram, europarlamentar PSD, vine la interviurile DCNews, unde va vorbi despre negocierile dure pentru Politica Agricolă Comună și rezultatul lor. 

Interviul cu europarlamentarul Carmen Avram va fi transmis, de la ora 13:00, pe DCNews.ro, DCNewsTV.ro, precum și pe ȘtiriDiaspora.ro, dar și pe paginile de Facebook și YouTube ale site-urilor. 

Politica Agricolă Comună (PAC), una dintre cele mai importante politici ale UE, va intra în vigoare din ianuarie 2023 și are un buget de 387 de miliarde de euro până în 2027, adică o treime din bugetul multianual al UE. 270 de miliarde de euro reprezintă plăți directe (subvenții către fermieri), iar restul, pilonul pentru dezvoltare rurală. Controversele n-au întârziat să apară. În timp ce unii sunt de părere că este cea mai verde PAC, alții consideră că reprezintă un pas înapoi, în privința ambițiilor de mediu. Statele membre vor trebui să asigure 35% din bugetul pentru dezvoltare rurală și cel puţin 25% din plățile directe vor fi dedicate măsurilor de protecție a mediului si a climei, așa zisele eco-scheme.

În plus, eco-schemele sunt printre noutățile istorice ale PAC. O noutate o reprezintă și condiționalitatea socială, fiind pentru prima dată în istoria politicii agricole comune când normele Uniunii din domeniul muncii vor fi monitorizate mai bine, iar încălcările din agricultură vor fi penalizate și ar putea duce chiar la suspendarea plăților. Noua PAC vine și în contextul Pactului Ecologic European (Green Deal), care la rândul său are strategii care impactează agricultura europeană, cum ar fi Strategia de la fermă la furculiță, ori Strategia pentru biodiversitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel