Care este secretul cuplurilor fericite?

Foto Ilustrativ/Pexels Marcelo Chagas
Foto Ilustrativ/Pexels Marcelo Chagas

O întrebare provocatoare, la care probabil nu există un singur răspuns. Conflictele și neînțelegerile privesc majoritatea cuplurilor. Dar cearta nu rănește cuplurile, dimpotrivă, în mod paradoxal, le face mai fericite.

De multe ori suntem convinși că totul este bine atunci când trăim în dragoste și înțelegere, fără să ne ciocnim vreodată. Înțelegerea totală și armonia ne apar ca fiind însăși esența relației emoționale, în timp ce certa apare adesea ca un indicator al rupturii și crizei, al lipsei de armonie și al complicității. Ceva care nu este în regulă, care ar trebui evitat pe cât posibil. Dar acest lucru nu ajută efectiv cuplurile, dimpotrivă riscă să se cangreneze și să creeze o distanță de netrecut între parteneri.

Certurile moderate ajută cuplul

În realitate, exprimarea disidenței sau a unei poziții diferite este tocmai cea mai bună modalitate de a fi tu însuți, de a-ți valida dorințele și nevoile, fără a fi nevoie să ne adaptăm cu orice preț, în detrimentul a ceea ce simțim cu adevărat. În acest caz, de fapt, armonia este doar rezultatul unei operațiuni de evitare a confruntării, poate în numele mult aclamatei „vieți liniștite”, dar care cu siguranță nu va dura mult.

Cuplurile fericite sunt cele care își permit și câteva certuri sau divergențe de opinie, pentru a găsi un echilibru mai bun și mai adevărat, care să contemple punctele de vedere ale ambilor parteneri, pe care îi pot exprima fără teamă că partenerul lor nu le va mai accepta.

Există certuri și... certuri: este necesar să înveți să te cerți

Este important să creezi oportunități de confruntare, evitând discuțiile violente și atitudinile distructive.

Atunci când soțul sau soția noastră continuă să facă ceva care ne deranjează, încercăm să ne întrebăm și să-l întrebăm ce îl determină să se comporte în acest fel, să încercăm să trecem dincolo de supărare și să creăm o oportunitate de discuție care poate deschide un dialog care să fie necesar să scurteze distanțele pentru o înțelegere mai bună.

Când cuplul eșuează, sau nu mai reușește să găsească o cale care să faciliteze dialogul și procesul de confruntare, se poate gândi să apeleze la ajutorul unui psihoterapeut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel