Camionul care a explodat pe Podul Crimeei venea din România, spun rușii. Bogdan Chirieac: Este îngrijorător că ne menționează

Camionul care a explodat pe Podul Crimeei venea din România, spun rușii. Bogdan Chirieac: Faptul că ne menționează este îngrijorător / Foto: Agerpres
Camionul care a explodat pe Podul Crimeei venea din România, spun rușii. Bogdan Chirieac: Faptul că ne menționează este îngrijorător / Foto: Agerpres

Camionul cu bombă care a explodat pe Podul Crimeei venea din România, susțin rușii.

Camionul cu bombă care ar fi declanșat explozia de pe Podul Crimeei venea din România, susțin investigatorii ruși care au publicat traseul vehiculului. În plus, aceștia susțin că șoferul camionului nici măcar nu știa că este folosit în acest atac. Mai mult, acesta ar fi trebuit să explodeze chiar de ziua lui Putin, pe 7 octombrie, transmit agențiile de presă de la Moscova. După apariția acestor informații, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus de ce Rusia aduce atât de des în discuție numele României și ce ar putea însemna asta pentru securitatea țării noastre.

Raluca Țicmeanu l-a întrebat pe analistul politic Bogdan Chirieac unde se poziționează țara noastră, în acest context, atât al traseului invocat de ruși, dar și al mențiunilor tot mai dese cu privire la România. 

"Faptul că ne menționează este adevărat și este îngrijorător. Rușii sunt foarte supărați pe sprijinul complex pe care România l-a oferit Ucrainei, împreună cu NATO. Da, este adevărat. Chestiunea că a plecat camionul din România, în opinia mea, este o prostie. Dacă plecai din România în Bulgaria, trebuia să treci apoi prin Turcia sau prin alte părți ca să ajungi până la Podul Crimeei, să ajungi în Rusia și de acolo să treci către Crimeea. Și invers e greu de crezut, să fi venit din România, Republica Moldova, Ucraina, să intre în Crimeea și de acolo pe podul de pe strâmtoarea Kerci. Nu, este o obsesie a Kremlinului în acest moment să aducă în discuție în permanență numele României", a explicat Bogdan Chirieac.

Atacul de lângă ambasada României de la Kiev, unul intenționat?

"Și atunci atacul de la Kiev atât de aproape de ambasada României să fi avut o legătură, să fi fost intenționat lângă ambasada României la Kiev?", a întrebat Raluca Țicmeanu.

VEZI ȘI: Alertă la ambasada României din Kiev. O bombă a căzut chiar lângă sediul său. Aurescu: Condamn ferm atacurile cu rachete ale Rusiei

"Văzând de ce nu este în stare Armata Roșie, eu nu cred că rachetele rusești au o precizie ridicată, cum sunt cele occidentale. Apoi atacul pe care l-au dat este o crimă de război, nu e altceva. Atacarea de obiective civile cu rachete este o crimă de război. Dacă atacarea podului de peste strâmtoarea Kerci a fost o operațiune militară, atacarea centrului unui oraș pentru a ucide civili este o crimă de război. Or, ei au tras rachetele ca să îi facă plăcerea lui Putin și să bage frica în ucraineni. Rusia se îndepărtează și mai mult de tot ce înseamnă comunicare internațională, standarde, inclusiv standarde de ducere a războaielor moderne.

Și acum Consiliul de Securitate al Rusiei să vedem ce va decide, probabil bombardarea masivă cu toate mijloacele a orașelor din Ucraina, dar nu a obiectivelor militare, ei nu știu să le țintească, pur și simplu să omoare oameni, civili. Asta au făcut, asta fac, asta e situația pentru a amenința în scopul în care Kievul să nu mai atace de acum încolo obiective militare majore ale Rusiei, fie că vorbim de podul de peste strâmtoarea Kerci, care teoretic este pe teritoriul Ucrainei, anexarea Crimeei nu e recunoscută de nimeni, fie că vorbim chiar de Rusia, că i-au mai atacat", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel