Cafeaua cu ciuperci: cum este făcută și ce beneficii are asupra sănătății tale

Cafea / Foto Pexels
Cafea / Foto Pexels

Cafeaua cu ciuperci este lăudată ca o alternativă mai sănătoasă la cafeaua obișnuită, oferind extracte de ciuperci medicinale și beneficii suplimentare pentru sănătate.

Cafeaua cu ciuperci este lăudată ca o alternativă mai sănătoasă la cafeaua obișnuită, oferind extracte de ciuperci medicinale și beneficii suplimentare pentru sănătate, conform healthline.

Ce este cafeaua cu ciuperci?


Cafeaua cu ciuperci este un amestec delicat de ciuperci măcinate și boabe de cafea combinate.

Cafeaua cu ciuperci folosește, în general, extracte de ciuperci medicinale, mai degrabă decât ciuperci culinare precum shiitake și portobello. Ciupercile medicinale comune folosite pentru a face această cafea la modă sunt:

Chaga
coada curcanului
coama leului
Reishi
Cordyceps


Mai multe recenzii ale consumatorilor indică faptul că profilul de aromă al cafelei cu ciuperci nu este atât de diferit de cel al cafelei obișnuite.

Cu toate acestea, beneficiile propuse pentru sănătate ale cafelei cu ciuperci, inclusiv reducerea anxietății și imunitatea îmbunătățită, îi conferă un avantaj.

Are mai puține cofeină decât cafeaua obișnuită


Amestecurile de cafea cu ciuperci sunt comercializate ca având mai puține cofeină decât cafeaua obișnuită.

Cofeina este o substanță psihoactivă care se găsește în mod natural în unele alimente, cum ar fi boabele de cafea, boabele de cacao și frunzele de ceai, dar este adăugată și sub formă sintetică altor alimente și băuturi.

Persoanele însărcinate sau care alăptează, copiii și persoanele cu probleme cardiace subiacente au un risc mai mare de a experimenta efectele secundare negative ale consumului de cofeină și ar trebui să fie atenți la aportul lor.

Deoarece pudra de ciuperci nu conține cofeină, reduce conținutul de cofeină al produsului final la jumătate, comparativ cu cafeaua obișnuită.

Cu toate acestea, acest lucru poate să nu fie valabil pentru toate mărcile de cafea cu ciuperci. Conținutul de cofeină nu este adesea menționat pe ambalajele produselor.

Beneficii potențiale pentru sănătate


Ciupercile medicinale au fost utilizate în mod obișnuit în medicina tradițională chineză de sute de ani.

Compușii extrași din ciupercile medicinale se numesc adaptogeni, care pot îmbunătăți răspunsul organismului la stres. 

Mai jos sunt câteva descoperiri științifice pentru presupusele beneficii pentru sănătate ale ciupercilor medicinale:

Îmbunătățirea imunității
Potential de prevenire a cancerului
Antiulcer
Antialergenic

Dezavantaje


Deși cafeaua cu ciuperci poate fi un lucru interesant de încercat, există câteva dezavantaje de luat în considerare.

Principalul dezavantaj este că în prezent lipsesc studiile umane privind efectele asupra sănătății. Cele mai multe studii de cercetare au fost efectuate pe eprubete sau pe animale, iar cercetarea umană este necesară pentru a verifica acele mențiuni de sănătate.

Aceasta înseamnă că informațiile referitoare la doza sigură, cine ar beneficia de pe urma acestui produs, cine ar putea avea nevoie să-l evite și dacă ciupercile medicinale interacționează cu medicamentele sunt în mare parte necunoscute - și acest lucru poate ridica unele preocupări de siguranță.

În plus, cafeaua cu ciuperci este costisitoare. Adesea costă dublu prețul cafelei obișnuite.

O cauză potențială a prețului mai mare este faptul că ciupercile medicinale sunt cultivate în habitatele lor naturale și, în general, nu sunt cultivate comercial. Aceasta înseamnă că pot fi greu de găsit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel